Новини

Цветан Цветанов разкри ще "къса ли месо" от ГЕРБ

  11.07.2020 09:51  
Цветан Цветанов разкри ще \

В моя политически проект ще има хора от всякакви етноси и религии. Не трябва да има разделение и етническо напрежение. Когато работих в ГЕРБ, това ни беше целта като изграждахме структурите си по места - да обединим хората.  Това заяви председателят на ЕАЦС Цветан Цветанов в ефира на БНТ.

Попитан дали ще "къса месо" от ГЕРБ, той заяви, че не трябва да се възприема, че когато даваш възможност на хората да избираш - късаш месо. "Всичко е на доброволен принцип", подчерта той.

Вчера, когато се случваха всичките тези неща, много хора ми се обадиха и казаха, че напускат ГЕРБ, защото вече не могат да понесат случващото се. Няма  никаква връзка между Русия и протестите. Вчера се видяха хора с деца, интелигентни хора. Понеже много говоря за президентската институция, някой ще каже, че съм симпатизант на Радев, а това не е така. Бил съм политикът в ГЕРБ, който се изказва най-остро срещу него", подчерта още Цветанов.

Той смята, че политиците трябва да бъдат малко по-дистанцирани и внимателни по отношение на сигурността." Законът на НСО бе направен, за да се взимат решенията от експерти. Президентът отговаря за тях, защото ако бяха към изпълнителната власт, то някой можеше да злоупотреби с това", каза още той.

На въпрос дали кабинетът ще оцелее до следващите избори, той заяви, че всичко зависи от енергията на случващото се. "Само при мисълта, Радев ще направи служебен кабинет, това ще ги накара да се бранят с всички сили", обясни Цветанов.

По думите му от ГЕРБ влиза в спиралата и е създал усещането, че всички са срещу тях.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19