Спорт

"Лудогорец" с девета титла. Разградчани се наложиха с 3:0 над "Левски"

  08.07.2020 21:39  
\

Класическа победа с 3:0 над "Левски" подслади празненствата на "Лудогорец" по случай деветата поредна титла от българския футболен шампионат.

На стадиона в Разград "орлите" не оставиха шансове на съперника си, който пък не намери сили да се противопостави и получи 3 гола в своята врата, дело на Козмин Моци, Мавис Чибота и Дан Битон.

Преди началото на срещата публиката в Разград аплодира бурно Марселиньо, който се разделя с "Лудогорец" след 9 години в редиците на "орлите" и взе участие във всички триумфи на тима в родното първенство.

В началните минути на мача "Левски" се опита да наложи своето темпо, но само до първия гол, който дойде от дузпа. В 26-ата минута Вандерсон беше спънат в наказателното поле на "сините" от Мартин Райнов. Козмин Моци изпълни наказателния удар и не сбърка.

Другите две попадения паднаха през втората част. В 67-ата минута Чибота получи отличен пас и прати топката във вратата на Георги Георгиев за 2:0. Само 8 минути по-късно Битон направи резултата класически.

В кампанията до момента "Лудогорец" няма загуба. Ако не загуби и в последния кръг - срещу "Славия" (12 юли), воденият от чеха Павел Върба тим, ще изравни постижението на ЦСКА от 1988-1989 г. - 36 срещи без загуба. "Орлите" не познават поражението у нас от 26 април 2019 г., когато загубиха от "Черно море".

След загубата "Левски" остава на второ място в класирането с 53 точки. Толкова има и третият ЦСКА. След това се нареждат "Славия" (52 точки) и "Локомотив" Пловдив (50 точки) - всичките с мач по-малко.

След края на мача в Разград започна церемонията по награждаването на шампионите. Спечелването на деветата титла на тима съвпада със 75-годишнината на "Лудогорец". От ръководството обявиха, че привържениците ще се забавляват с изпълненията на поп-фолк певеца Фики и Нели Петкова. Кулминацията ще бъде атрактивна заря.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19