Спорт

Официално: Фернандо Алонсо се завръща в "Рено" и Формула 1

  08.07.2020 19:04  
Официално: Фернандо Алонсо се завръща в \
  google

Фернандо Алонсо се завръща в "Рено" и Формула 1, обявиха от френския тим в социалните мрежи със серия от кратки видеа. Новината, че двукратният световен шампион е близо до това отново да кара в Гран При се появи за първи път още в средата на месец май.

Алонсо прекара 16 години от кариерата си във Формула 1, като се състезава за "Минарди", "Рено", "Макларън Мерцедес", "Ферари" и "Макларън Хонда". Испанецът триумфира с титлата през 2005 и 2006 г. В общо 311-те си старта във Формула 1 той има 32 победи и 97 подиума, които са му донесли 1899 точки.

От 2021 г. легендата сменя Даниел Рикардо, който преминава в "Макларън". Контрактът на Алонсо е за две години, а той ще си партнира с Естебан Окон.

"Привличането на Фернандо Алонсо е част от плана на "Рено" да продължи своя престой във Формула 1 и да се върне в челото на колоната. Неговото присъствие в нашия отбор е страхотен актив както на спортно ниво, така и за марката, към която той е много привързан. Силата на връзката между него, отбора и феновете го правят естествен избор. В допълнение към предишните му успехи, той е дързък общ избор, както и проект за бъдещето. Неговите опит и решителност ще ни позволят да извлечем максималното един от друг и да приближим отбора към перфектността, която модерната Формула 1 изисква. Той също ще донесе на нашия тим, който се разрасна много бързо, култура на справяне с проблемите в екип. Заедно с Естебан, неговата мисия ще е да подготви отбора за сезон 2022 по най-добрия начин", заяви Сирил Абитебул - шефът на "Рено".


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08