Икономика

Дават 2,5 млн. лв. за мобилни кланици

  07.07.2020 17:28  
Дават 2,5 млн. лв. за мобилни кланици
  google

Животновъдите ще могат да кандидатстват за подпомагане по нова схема за държавна помощ „Инвестиции за изграждане на кланични пунктове“.

Документи ще се приемат в областните дирекции на ДФ „Земеделие“ по място на осъществяване на дейността по проекта от 15 юли до 31 юли 2020 г.

Разходи

По схемата се възстановяват до 50% от извършените разходите за инвестиции, като максималният размер на помощта е в размер до 90 000 лева. Подпомагането се предоставя под формата на капиталова субсидия за покриване на част от разходите за изграждане на стационарни кланични пунктове и/или за закупуване на мобилни такива за добив и транжиране на месо от собствени едри преживни животни и/или дребни преживни животни. Средствата ще се изплащат по банкова сметка на кандидата след доказване на целевото изпълнение на инвестицията.

Бюджет

Определеният от УС на ДФ „Земеделие“ бюджет на помощта за 2020 г. е в размер на 2,5 млн. лв., който ще се разпределя до изчерпването му по реда на кандидатстване.

Целта на държавната помощ е да стимулира земеделските стопани да направят инвестиции за подобряване на общата производителност и устойчивост на стопанствата си и по-специално да намалят производствените разходи или подобряване и пренасочване на производството.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
НАСА публикува видео на симулирано кацане на Марс
 05.01.2021 17:05      
Видео
Поздрав от роботите на Boston Dynamics
 02.01.2021 12:10