Новини

Ремонт блокира бул. "Шипченски проход" в София от събота

  07.07.2020 15:34  
Ремонт блокира бул. \
  google

На 11 юли започва ремонт на участъка на бул. "Шипченски проход" от бул. "Цветан Лазаров" до ухото на самия булевард. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, която провери ремонтът на бул. "Асен Йорданов".

"На 11 юли ще продължим с участъка на „Шипченски проход“. Вие сте дошли, видели сте състоянието на трамвайния релсов път. То е изключително драматично. Така че ще се работи по трамвайното трасе и в дясното платно в посока изход, ще се затвори движението. Автомобилите ще се движат в отсрещното платно двупосочно, така че да можем в рамките на лятото да се справим и с този участък. Работи се изключително активно тук, защото състоянието и на настилките, и на трамвайното трасе беше драматично. Уличните платна се подменят изцяло. С участъка, който ще започнем на 11-ти, се подменя и осветление, и всичко, заедно с трамвайните релсов път", обясни Фандъкова.

Кметът припомни, че още от миналата година са започнали ремонти на различни участъци на бул. „Искърско шосе“. "В момента се довършва участъкът от „Цветан Лазаров“ до ул. „Капитан Димитър Списаревски“. Очаквам в утрешният ден да бъде пуснато движението. Разбира се, работите по тротоарите ще продължат, но важно е да облекчим трафика", каза тя.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08