Спорт

Феновете на "Ботев Пловдив" искат Георги Самуилов да се маха по-бързо от борда

  07.07.2020 14:45  
Феновете на \

Привържениците на "Ботев Пловдив" разпространиха своя позиция против собственика на клуба Георги Самуилов, в която искат по-бързо да се маха от поста председател на борда на директорите на клуба. От "Обединение на феновете за спасение на ПФК Ботев Пловдив" казват, че "от няколко години тече систематизирана кампания, чрез която се цели да бъде унижен и поставен на колене най-старият футболен клуб в Пловдив. Клубът е раздиран от интриги, за което вина носи ръководството. Отдавна не вярваме на обещания дадени от всички по веригата, но най-вече не вярваме на Георги Самуилов и по-добре да се маха!".

Вчера сдружение "Клуб на привържениците на Ботев Пловдив", сдружение "ПФК Ботев" и фракция Bultras поискаха "освобождаване на клуба от посредствеността".

"В последните няколко години клубът ни е раздиран от трайно насадилото се присъствие на непрофесионализъм и безотговорност от страна на ръководни фактори и негативните последици от това са налице. Неспазени обещания, разбиване на основния състав, проблеми в школата, неуважение към огромната фенска маса на отбора на Пловдив", се казва от запалянковците.

 

Недоволството на феновете на "Ботев" към ръководството е отдавна, като то често е свързано с призиви за завършване на строежа на стадион "Христо Ботев".

 

В неделя собственикът на клуба Георги Самуилов заяви, че обмисля да се оттегли от управлението, но да остане член на Съвета на директорите. Той уточни, че е разочарован от спортните резултати на отбора, които не съответстват с вложените средства и усилия на ръководството.

"Не мога да се сърдя на феновете, които искат най-доброто за отбора и са прави защото и ние искаме същото. Смятам обаче, че изпълних това, което обещах и е време за нов етап на управление. Начело на клуба трябва да застане ръководител, който да внесе повече енергия и динамика", каза Самуилов.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19