Анализи

Доц. д-р Атанас Мангъров: С увеличение цените на клиничната пътека за COVID, броят на приемани заразени в болници ще се увеличи

  05.07.2020 18:56  
Доц. д-р Атанас Мангъров: С увеличение цените на клиничната пътека за COVID,  броят на приемани заразени в болници ще се увеличи

С увеличаването цената на клиничната пътека за COVID, ще се увеличат и пациентите, приемани в болниците, съобщава за ДЕБАТИ.БГ доц. Атанас Мангъров. Той за пореден път заяви, че няма обективно увеличаване на случаите на коронавирус у нас. Според него, повишаването на абсолютните стойности се дължи на увеличения брой направени тестове.

„От март месец досега непрекъснато в интензивните сектори има по 20-30 души. Това са хората, за които е сигурно, че са истински болни. Само че тези хора, в огромната част от случаите, или са възрастни, или имат един куп придружаващи заболявания. Но така или иначе, броят на хората, които са в интензивните отделения си остава един и същ. Броят на хората, които са в болници, през цялото време също се движи между 300 и 400 души. И изобщо не се казва колко от тях са в болници, защото са истински болни и колкото от тях са просто, защото ги е страх. Защото в момента, когато се каже, че някой е с коронавирус, се изпада в ужас и се чака да умре. А това не е така”, каза Мангъров.

И добави:

„Тоест, реално нямаме нито увеличаване на тежко болните в интензивни отделения, нито пък сериозно увеличаване на броя на хората, които са в болници. Трябва да ви кажа, че сега, когато се вдигнаха цените на клиничната пътека за COVID, със сигурност броят на хората, които ще бъдат приемани в болници ще се увеличи. Защото това са хора, които ще носят доходи на болниците, особено, ако не са тежко болни и нямат симптоми. Колкото повече, толкова повече.”

Доц. Мангъров каза още:

„Броят на истински болните и на тези, които са в болници (като второто няма да бъде достоверно, заради това, което казах, че болниците ще се опитат да вкарат колкото може повече хора в тях, защото им се плаща добре), това е критерият, по който може да се съди, че нещата не вървят на зле”.

Според доц. Мангъров на този етап няма смисъл от ново затваряне на държавата.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19      
Видео
Дядо Коледа потегли с шейната
 24.12.2020 10:52