Новини

Премиерът Бойко Борисов: Тези след нас няма да могат да го боядисат това, което сме направили

  05.07.2020 13:45  
Премиерът Бойко Борисов: Тези след нас няма да могат да го боядисат това, което сме направили

„Няколко месеца бяхме затворени вкъщи, това имаше ефект и върху психиката, и върху икономиката, и върху финансите ни. Виждате сега, ние не сме спирали да строим. Обходният път на Приморско ще бъде пуснат, а другата седмица ще започнем строежа до магистрала Тракия“, което ще улесни трафика до морето.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който днес е в Бургас, като преди това направи инспекция на обходния път на Поморие.

Участъкът, който ще бъде пуснат днес, е с дължина 5.8 км и е последния етап от модернизацията на пътя Бургас-Слънчев бряг. С построяването му транзитното движение ще бъде изнесено извън Поморие, с което ще се повиши безопасността на движението и ще се намали замърсяването на въздуха.

„Всеки ден след нас оставяме направено, което дори след това не могат да го боядисат дори“, похвали се премиерът и даде пример с над 50-60 пречиствателни станции.

„Ако питам Щаба, те ще ми предложат още днес да затворим абсолютно всичко – а какво да правим с чартърите, дето вече са дошли? Всеки има право да се прибере вкъщи и да се заключи там. А защо със заповед да се наложи всичко да е затворено и хората да пазят дистанция“, попита Борисов.

„Като затворихме всичко, всеки ден ме питахте кога ще се отвори – сега ме питате кога ще затворим всичко. Няма угодия, малко като приказката е за шапката – когато си с шапка, що си с шапка, а когато си без – защо си без“, подчерта той.

40% от хората изобщо не вярват, че има вирус, допълни Борисов.  


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Поздрав от роботите на Boston Dynamics
 02.01.2021 12:10      
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48