Спорт

Стамен Белчев: ЦСКА ще играе в евротурнирите

  03.07.2020 20:58  
Стамен Белчев: ЦСКА ще играе в евротурнирите
  БТА

ЦСКА ще играе в Европа – това успокои новият треньор на „червените“ Стамен Белчев, който официално беше представен пред медиите. Хасковският спец се завръща на „Армията“ след 2 години пауза, като ще трябва да класира тима за евротурнирите.

Белчев призна, че ситуацията не е лесна, но призова феновете за подкрепа в предстоящото дерби с „Лудогорец“. Мачът е в неделя в София, като е първи за ЦСКА след загубата във финала за Купата срещу „Локомотив“ (Пд).

"Емоциите са големи, моментът е труден, зашото трябва да възстановим играчите преди двубоя с „Лудогорец“, коментира Белчев. -. Знам какво ме очаква и къде идвам. Не трябва много приказки, трябва да работим. Наследявам добри футболисти, искам играчите да бъдат по-спокойни и уверени на терена.

Ще има промени в екипа, нека обаче изчакаме няколко дни.

Али Соу е страхотен футболист, тепърва ще разговаряме двамата. На него нещо малко му трябва, за да бъде топ ниво. Сега не е нужно да се правят много големи промени, за да не объркаме футболистите. Да, ще направя такива, но това ще се случи постепенно във времето", каза още Белчев, който наследява на поста Милош Крушчич. За мача с „Лудогорец“ той ще трябва да се оправя без наказаните Валентин Антов, Рубен Пинто и Кристиан Малинов.

Треньорът на „Лудогорец“ Павел Върба пък даде да се разбере, че няма да допусне отпускане в тима, въпреки че „орлите“ вече са шампиони. „Всеки мач е важен, няма да има отпускане в отбора, категоричен беше чешкият специалист. - ЦСКА се цели в местата в топ 3, има амбиции, това е важен мач за тях след загубения финал за Купата на България. Въпреки това ние ще играем на най-високо ниво и най-накрая да спечелим срещу ЦСКА в лигата (б.р. - последните 4 срещи между двата отбора завършваха все 0:0). За нас този мач ще е проверка за това, което ни чака в Европа, ЦСКА е на равнището на някои отбори, които ще срещнем в Европа, ние ще дадем максимума от себе си и този мач е важен за нас", подчерта Върба.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08