Шоу

Как да опазим кучето си от летните горещини

  02.07.2020 10:43  
Как да опазим кучето си от летните горещини

Високите температури и пряката слънчева светлина са вредни за здравето на кучетата. Как да помогнем на домашните си любимци да преживеят горещините – за това разказа пред радио „Спутник“, зоопсихологът и кинолог Виталий Орлов.

В горещо време всяко куче, дори с добри здравни показатели, ще бъде малко по-летаргично, отколкото в по-хладно време. Но ако не спазвате някои прости, но много важни правила при горещо време, може да рискувате не само здравето, но и живота на кучето си. В никакъв случай кучето не бива да се оставя в за дълго в колата, предупреждава Виталий Орлов.

"Ако пътувате с куче в колата, първото нещо, което трябва да запомните, е, че не можете да оставите кучето само вътре. Фатален изход е възможен само за три до десет минути.
Тоест, стигате до мястото на пътуването и излизате с кучето", каза кинологът.

Кучето не трябва да се оставя да "пече" на слънце. "Да бъде на пряка слънчева светлина също може да доведе до фатален изход. Разходките трябва да бъдат или в ранните сутрешни часове, преди слънцето да е изгарящо, или в късните вечерни часове, когато слънцето е престанало да препича. Ако обичате да се разхождате с домашния си любимец през деня, правете го на сенчести и прохладни места“, предупреди Орлов.

Можете да си позволите да отидете на плажа с кучето си само в случай, че сте му осигурили добра сянка. "Можете да отидете на плаж с куче, само ако имате много добър сенник, където кучето може да остане на сянка. В противен случай не можете да прекарате на плажа дълго време, защото ще рискувате здравето на животното", съветва кинологът.

Оставянето на домашния любимец на балкона също е много опасно, предупреди специалистът. Всеки термичен шок нанася вреда на кучетата, каза Виталий Орлов. Домашният любимец винаги трябва да има свободен достъп до вода, а в горещото време може да изяде два до три пъти по-малко храна. Най-важното е да следите състоянието на вашия четириног приятел.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
НАСА публикува видео на симулирано кацане на Марс
 05.01.2021 17:05      
Видео
Поздрав от роботите на Boston Dynamics
 02.01.2021 12:10