Автомобили

Световна премиера на новия Tiguan

  01.07.2020 16:44  
Световна премиера на новия Tiguan

Volkswagen Tiguan е най-успешният представител на категорията Sports Utility Vehicle в Европа и един от най-продаваните SUV модели в световен мащаб, съобщава autobild.bg. Досега от него са произведени повече от шест милиона броя, а през 2019 година Tiguan отново беше най-популярният модел не само на марката Volkswagen, но и в рамките на цялата Volkswagen Group с годишен производствен тираж от около 911 000 бройки. Сега Volkswagen представя световната премиера на своя изцяло обновен бестселър, а Ралф Брандщетер, който днес поема поста на изпълнителен директор на марката Volkswagen, сподели по този случай – „Ние стартирахме изпълнението на нашата глобална SUV стратегия с второто поколение Tiguan през 2016 година, което положи основите за много успешни модели по целия свят. Сега Volkswagen прави следващата стъпка с електрификацията, дигитализацията и свързването на новия Tiguan с глобалната информационна мрежа. Това ще подготви и ще помогне на компактния SUV да се справи с лекота с предизвикателствата на модерните времена.“

 
 

 

Всички ключови технологии на борда на обновения  бестселър правят значителна крачка напред. Volkswagen електрифицира задвижването на Tiguan с нова, най-съвременна plug-in хибридна система, а за първи път в гамата на модела ще бъде включен и самостоятелен спортен вариант Tiguan R. Именно за върховия, най-динамичен представител на обновената моделна палитра експертите на Volkswagen R са разработили нова система за двойно предаване с технология за селективно управление на подавания към колелата въртящ момент. Пълното й наименование е „R-Performance Torque Vectoring“, а интелигентното, гъвкаво разпределение на тягата между предния и задния мост, както и между лявото и дясното колело на задния мост осигурява на новия SUV изцяло ново, много по-високо равнище на динамика на пътя.

 

Използваната от Volkswagen технология за двойно дозиране на горивото вече гарантира, че турбодизеловите двигатели3 (TDI) в новия Tiguan са сред екологично най-чистите задвижващи агрегати с вътрешно горене на планетата. Благодарение на новата система Travel Assist2/4 в Tiguan, компактният SUV модел вече е в състояние да предложи  асистирано шофиране със скорост до 210 км/ч. В обновения Tiguan е внедрено и най-новото поколение инфотейнмънт системи на основата на модулната платформа MIB3, които предоставят на водача и пътниците изцяло нова гама от онлайн базирани услуги и функции2. Изцяло нова е и допълнително предлаганата озвучителна система с мощност 480 W, разработена специално за модела от специалистите в областта на висококачествената аудиотехника на Harman Kardon2.

Новото поколение волани с със сензорни панели2 за управление на функциите също е сред ярките акценти в новия Tiguan. Инженерите на Volkswagen са цифровизирали изцяло приборите за управление на климатичната инсталация, което вече се осъщаствява чрез сензорни плъзгачи2 и сензорни бутони2. И на последно място, но не и по важност, новата матрична LED система на предните светлини2 IQ.LIGHT на новия Tiguan осигурява много по-високо ниво на безопасност и удобство за водача при шофиране нощем.

Сред най-ярките характеристики във външността на новия Tiguan безспорно е обновеното оформление на предната част на каросерията. В тази връзка, Клаус Зикиора, ръководител на направление дизайн във Volkswagen Group и главен дизайнер на марката Volkswagen споделя – „Новата радиаторна решетка на Volkswagen в предната част отразява родствената връзка между Tiguan и модели като по-големия Touareg и предлагания на пазарите в Северна Америка Atlas Cross Sport5. С нея външността на новия Tiguan наистина придобива значително по-самоуверено излъчване.“ Оформлението на предния капак е много по-концентрирано, новата радиаторна решетка прелива в LED светлините и е значително по-широка, а новата емблема на Volkswagen е разположена централно отпред. Забележителните форми на броните също са претърпели осезаема промяна, а надписът Tiguan в задната част също вече е разположен в централна позиция и се откроява ясно под емблемата VW.

Подобно на своите предшественици, новият Tiguan е извънредно гъвкав и практичен –пълноценен SUV, способен да поема и тегли сериозни товари2/3. Истински Volkswagen, готов да се справи самоуверено и с лекота с всяка ситуация на пътя и извън него. Сега тези способности на модела са по-впечатляващи откогато и да било преди благодарение  на новата гама от задвижващи агрегати и двойно предаване, асистиращи и инфотейнмънт системи на борда на новия Tiguan.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19