Новини

Соня Колтуклиева нещастна! Посреща рождения си ден в болница заради известни зъболекари

  28.06.2020 09:06  
Соня Колтуклиева нещастна! Посреща рождения си ден в болница заради известни зъболекари
  google

“Нещастна съм! Посрещам рождения си ден в болница “Света София”, където моят татко почина преди 3 месеца след 9 мъчителни дни в битка за всяка глътка въздух пред очите ми... Сърцето ми се облива в сълзи. Отново преживявам болезнено шока от неговата смърт...”

Това написа топ-журналистката Соня Колтуклиева в профила си във Фейсбук.

Както “Скандал” първи съобщи тя беше приета по спешност и поставена на системи след “естетична хирургия” в прочута столична дентална клиника.

След разследване “Скандал” научи, че става дума за столичната клиника ЕО Дент на семейството от Перник Валентин и Венета Павлови. Д-р Валентин Павлов е бивш депутат от ДСБ.

Журналистката е била упоена със седативи в продължение на 5 часа, макар да е обяснила на д-р Павлова и анестезиолога, че преди по-малко от 24 часа е била поставена под обща упойка за гастероскопия. Часове след манипулацията Колтуклиева получава хипертонична криза, разказва нейна приятелка: ”Соня ми се обади ужасена, че апаратът за кръвно налягане показва 173 на 98 и чувства стягане в гърдите. Тя по принцип е с много ниско кръвно - 90 на 70.  Казах й да вземе някакво ефективно лекарство за смъкване на кръвно, но тя разполагаше само с английския Kalms, който даваше на майка си. Накарах я да си натопи краката в много топла вода, да стисне зъби и по най-бързия начин да отиде на лекар. Така и направи. Едновременно с високото кръвно получи жестоки болки в седалищния мускул. Д-р Павлова сега се опитва да изкара, че тежкото й състояние е от нещо друго, но това не е истина. На 23 юни в МБАЛ “Света София” на Соня й направиха обширни изследвания - всичките показатели са й в нормите, даже е в отлично състояние. Тя е активен човек, движи се много, прави си профилактични прегледи, има крепко сърце и железни нерви. Как не ги е срам тези в ЕО Дент?!”

Кои са ЕО Дент?

ЕО Дент се прочу с един изключително трагичен случай. През юни 2016 г. 14-годишният Алекс умира, след като му е направена операция на киста на зъба с пълна упойка. Пред медиите родителите на детето бяха категорични, че преди операцията не е правена консултация с анестезиолог и педиатър, нито са му правени кръвни изследвания, само скенер и панорамна снимка на зъбите.

Прокуратурата постановява: “Липса на каквато и да било необходимост детето да бъде поставено под пълна упойка, отсъствие на антидота Дантролен, който задължително е трябвало да бъде наличен, плюс неадекватност на лекарския екип, който 2 часа е оставил детето да агонизира в частната клиника, без да го приведе в “Пирогов”, пише тогава ClubZ.

Д-р Валентин Павлов беше осъден на 3 години лишаване от свобода условно с 5 години изпитателен срок с лишаване от лекарски права. Със същата присъда СГС наказва съпругата му д-р Венета Павлова и д-р Йоанна Филипова. Тримата лекари са обвинени за причинена смърт по непредпазливост. Миналата година изведнъж той беше оправдан, а другите две жени осъдени на 1 година условно.

Служител в ЕО Дент, пожелал анонимност разказа: “Веднъж тук си е изчистил по случайност зъбите Силвестър Сталоун и шефовете се главозамаяха, правят си масирана реклама с него. Ухажват известни личности, дават им подаръци бутилки вино и санитарни комплекти, докато ги зарибят. Говори се, че привличат някои ВИП-персони с безплатно или почти безплатно лечение, за да им служат за рекламни агенти във висшето общество. Знам, че се положиха огромни усилия да очароват Соня Колтуклиева, която дойде за почистване на зъбите. Сега, през юни, шефовете казаха, че тя ще пътува в чужбина за по-дълго време и започнаха да я притискат д-р Павлов да я оперира и да й сложат 4 импланта. Тя отказа. Тогава д-р Павлова започна да я навива да си сложи фасети на долните предни 6 зъба. Доколкото знам са й поискали 11 000 лева. Това излиза около 2000 лв. на зъб в ЕО Дент. В други клиники за тези пари оправят 28 зъба с операции, лечение, импланти и право на безплатни прегледи. Поискали са й цялата сума авансово, но г-жа Колтуклиева се е съгласила да предплати 4 000 лева. И добре е направила. Според мен и тези пари трябва да й бъдат върнати, след всичките травми, които й причиниха.”

Данъчна инспекторка, към която тя се е обърнала за консултация в лично качество, ни предостави касови бонове, издадени на пациентката Колтуклиева. От никъде не става ясно за какво са дадени тези пари, нито Соня е получила писмени придружаващи обяснения за вида на “денталните услуги”.

Колтуклиева е настояла да й бъде заменена лабораторната конструкция с временна, защото първата е била със стърчащи зъби, които не й позволяват изобщо да се храни. В петък Колтуклиева е била подложена на словесна агресия от страна на д-р Павлова в нейния кабинет.  Журналистката се е обърнала към словоохотливата зъболекарка с думите: "Бучите като Ниагарския водопад, заливате ме с порой от неверни твърдения, с професионални термини - с тях ще Ви се наложи да се обяснявате пред комисията по етика на Българския зъболекарски съюз, защото ще им изпратя оплакване за моя случай. Вие не лекувате, Вие правите бизнес! Дойдох тук на 24 юни здрава-права, сега съм с абокат на ръката, куцам с десния крак от неврологично възпаление и се храня през сламка!”

Мнозина коментираха в медиите, че журналистката трябва да съди клиниката, чието име тя отказва да съобщи, въпреки многобройните запитвания във Фейсбук. Само че ние забелязахме, че на 20 юни Колтуклиева пита във Фейсбук за информация за лаборатории по алергология, защото от ЕО Дент са й дали списък с лекарства за тестване. Доколкото ни е известно, адвокат на Соня Колтуклиева е Николай Хаджигенов.

Скандал дава право на отговор на засегнатите страни.

Екип на "Скандал"


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08