Новини

Борисов: Коронавирусът не си е отишъл - има епидемия! Пазете дистанция и не се събирайте, не искам по-строги мерки (НА ЖИВО)

  19.06.2020 13:24  
Борисов: Коронавирусът не си е отишъл - има епидемия! Пазете дистанция и не се събирайте, не искам по-строги мерки (НА ЖИВО)

Никога не сме казвали че кронавируст е изчезнал, не сме казвали "корона, Чао". Към днешна дата не считам, че трябва да се паникьосваме, защото се е увеличил броят на заразените, вирусът протича по-леко. Имаме лекарства и защитни облекла. Не съм призовавал към по-строги мерки, точно обратно, по-дисциплинирани да сме.

Това каза премиерът Борисов след среща с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб и изпълнителния директор на Александровската болница проф. Костадин Ангелов, на която беше обсъдена актуалната ситуация с разпространението на коронавируса у нас.

По-рано премиерът Бойко Борисов участва в онлайн заседание на Европейския съвет, което се провежда чрез видеоконферентна връзка.

Основна тема на срещата на европейските лидери е Планът за възстановяване на Европа, който се състои от предложението за нова Многогодишна финансова рамка и от инструмента „Следващо поколение ЕС“, специално създаден в отговор на предизвикателствата в борбата срещу коронавируса.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
В циганската махала в Пещера: 10-годишно дете шофира, поощрявано от роднините
 08.01.2021 10:30      
Видео
НАСА публикува видео на симулирано кацане на Марс
 05.01.2021 17:05