Спорт

Григор Димитров пристигна в Задар за следващия турнир на Ноле

  18.06.2020 09:24  
Григор Димитров пристигна в Задар за следващия турнир на Ноле

Григор Димитров вече е в Задар, Хърватия. Там ще се състои втория мини турнир от "Адриа Тур" - тенис надпреварата с благотворителна цел, организирана от световния номер 1 Новак Джокович.

"Очаквам добри мачове в Задар. Мисля, че на всички нас са ни нужни такива позитивни неща, да си прекараме добре на корта и мисля, че върху това ще се фокусирам. За първи път съм в Задар и ще гледам да си прекарам добре", бяха първите думи на Димитров на хърватска земя.

Преди седмица българският тенисист се включи в турнира в Белград. Той записа две загуби и една победа, които не му бяха достатъчни, за да играе на финал. Победител в мини турнира в сръбската столица стана австриецът Доминик Тийм.

"Адриа Тур" е една от първите надпревари след принудителната пауза в тениса заради пандемията от коронавирус. Победите в него не носят точки за световната ранглиста, а приходите ще отидат за благотворителната фондация на Джокович. Регламентът на самата надпревара изисква тенисистите да бъдат разделени да две групи, като на финала играят само победителите в тях. Мачовете са в съкратен формат - играе се до 2 от 3 сета в 4 гейма.

След турнира в Белград, Димитров и треньорът му Кристиан Гро пристигнаха в родния град на българина - Хасково. Двамата проведоха тренировка на кортовете, откъдето е стартирала кариерата на Григор, раздадоха автографи и се снимаха с местните деца.

След турнира в Задар, най-вероятно надпреварата ще продължи в Босна и Херцеговина на 3 и 4 юли. Първоначално беше планирано "Адриа Тур" да премине през Черна гора, но от страната отказаха да отменят задължителната карантина за влизащите отвън.

Турнирът привлече вниманието на световните медии с липсата на дистанция между феновете по трибуните. Джокович понесе доста критики заради неспазването на мерките за ограничение на разпространението на коронавируса.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08