Новини

Борисов сменя зам.-министъра на екологията: Милост за никого няма

  31.05.2020 11:10  
Борисов сменя зам.-министъра на екологията: Милост за никого няма

Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на спортния комплекс "Арена" в Бургас.

Премиерът се поинтересува дали строежът е забавен заради пандемията от коронавирус и дали сроковете се изпълняват.

"Много ли ви забави короната?", бе първото нещо, което попита премиерът при пристигането си. 

Заедно с него са и кметът на Бургас Димитър Николов и финансовият министър Горанов.

След това премиерът Борисов провери на място как върви изграждането на обхода на Поморие. Традиционно Борисов направи инспекцията, управлявайки джипа си.

Борисов се обърна към министър Горанов дали е наясно с разговорите между Николов и Нанков за строителните обекти, а финансовия министър му отвърна: "Накрая ми носят сметката, ще разбера".

Бургаският кмет изтъкна, че без държавна подкрепа проектите в града е намяло да се реализират. По пътя те минаха покрай летището, а кмета обясни, че в момента се изпълнява само един полет.

"От 18 юни може да пуснем чартърите основно за европейските държави", за Николов.

Той отчете, че в последните дни няма заболели от коронавирус в района.

Кметът каза, че ще се прави масово тестване, което ще служи като здравен сертификат, за да се рекламира Черноморието ни. Борисов пък разкри, че германския канцлер Ангела Меркала отказала да отиде на среща на Г-7, френския президент пък е заявил, че ще отиде, ако се съберат всичко. "Това не е добър знак", каза премиерът.

Той разкри още, че сръбския президент Вучич утре ще бъде на посещение у нас. В следващите дни се очаква да дойде и гръцкия премиер Мицотакис.

При проверката на строежа на обхода Борисов също попита дали се спазват сроковете. Съоръженията се правят за да могат хората да са спокойни, да могат да ходят до нивите си и на туризъм, ако искат, каза премиерът.

"Края на месец юни ще сме готови с отсечката. Много сме доволни. Само още 20 - 30 дена. Кметът асфалтира хубаво, получава добра подкрема от нас. Със завършването на тази отсечка плана ни е да ги изведен диреткно на Тракия. тежкият трафик да отива директно на Тракия. Много ми хареса и залата в Бургас", каза премеирът Борисов.

Зам.-министрите се сменят с моя забовед. Понеделник го сменяме, заяви Борисов относно поста на заместник-министър Живков, каза министър-председателят.

Борисов очаква предложение от министъра на околната среда  и водите за нов заместник.

Натискът към министерството е да си вършат работата и да не се поддават на други практики, каза той.

"В понеделник в 8 часа сме се разбрали с министъра на екологията да има предложение за смяна на зам.-министъра Красимир Живков, няма милост за никого", отсече Борисов.
Припомняме, Живков се сдоби с обвинение за аферта с италианския боклук.

На въпрос за списъка открит при Бобокови Борисов каза: "Не знам от какво се вълнуват хората, аз се вълувам да им направят пътищата. Въобще не искам да коментирам, всеки бизнесмен може да си напише един списък и да си го сложи в касата".


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Солото на Брайън Мей в Bohemian Rhapsody е най-великото на всички времена
 18.01.2021 11:07      
Видео
Нова машина ликвидира дупки на пътя за минути
 14.01.2021 18:45