Новини

Хора на Брендо ръководели разбития наркоканал "Асо спатия"

  29.05.2020 17:53  
Хора на Брендо ръководели разбития наркоканал \

Организаторите на канала за кокаин от Южна Америка за Европа, разбит в София тази седмица, са продавали стоката на дъмпингови цени, предаде TrafficNews.bg. 31-годишният Николай Петров беше задържан от патрул на КАТ с близо 40 кг кокаин в багажника на колата си, а при спецакция в дома му след това бяха намерени още 327 кг от наркотика.

Петров бил спрян за рутинна проверка тъй като бил засечен в нарушение. Полицаите се усъмнили от притеснения му вид и го попитали дали в колата му има забранени от закона предмети или вещества. Мъжът, който всъщност се е занимавал с транспорта на пратката , признал, че има незаконен товар и предложил голяма сума пари на униформените, за да си затворят очите. Като видели товара с наркотика, разфасован на пакети по 1 кг, пътните полицаи веднага се обадили на колегите си и Петров е отведен в ареста.

След разпита в полицията, криминалистите стигнали и до жилище на ул. "Атанас Иширков" 11, където в гардероба са открили още 320 килограма кокаин.

Според запознати, каналът е организиран от приближените до Евелин Банев - Брендо - Мекото и Моркова. Двамата организирали канала от Перу, през няколко фирми които в продължение на няколко години извършвали законни доставки на стоки. Кокаинът е предназначен за пазара в Западна Европа, но пратката се забавила в България заради блокадите по границите , наложени от пандемията. Обявената от "вносителите" цена била 23 000 евро за килограм, докато на пазара кокаинът се търгува по 35 000 евро на едро за килограм.

Това обаче далеч не е първата пратката на Мекото, която полицията залавя. През 2012 година испански ченгета задържаха в Атлантическия океан два български платнохода с 500 килограма кокаин. Товарът бил координиран от Боби Мекото. Близо до Канарските острови властите спират две яхти. На борда на едната е открит 500 кг кокаин, скрит под палубата, а другият е бил подготвен за прехвърлянето на стоката, чиято крайна точка за разтоварване е в северозападната испанска област Галисия. Платноходи бяха задържани в Пас Палмас, Канарските острови. Според генералния директор на полицията Игнасио Косидо, разбитият наркоканал е функционирал от няколко години и е контролиран от българи, които наемали „мулета“.

През 2009 година Боби Мекото бе похитен от бандата на "Наглите", а в последствие освободен срещу откуп.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08