Новини

Ето как Васил Божков стяга преврат през Мая Манолова – намесени са подземни босове

  29.05.2020 16:49  
 Ето как Васил Божков стяга преврат през Мая Манолова – намесени са подземни босове

Хазартният бос Васил Божков стяга преврат през Мая Манолова. Според различни източници и изказвания на обществени фигури именно той е стоял в сянка зад кандидат-кметската й кампания в София. Забегналият бизнесмен с цели 18 обвинения е изградил цяла мрежа от подчинени и присъдружни собственици на различни компании, които формират финансова верига за обезпечаване на политическия проект на Манолова.
Наскоро ПИК разкри, че прекият вдъхновител на финансирането на бившата омбудсманка в битката за градоначалник на столицата е приближеният на Божков още от времето, когато се създава компанията „Бул инс“, Михаил Иванов. Неговият офис се намира на метри от къщата на Божков на  „Московска“ в София.
По-нагоре в пирамидата обаче е един доста по-известен и крупен играч – Красимир Каменов-Къро. Точно той бил човекът, който се грижел за обезпечаване и с хора на всяка улична акция на Манолова. Негови хора са забелязани на седянката на Мая и миналата събота пред Министерски съвет.
Мишо Булинса, както е наричан още Михаил Иванов, се е грижил за всички интереси на Божков на територията на Столична община, докато обхватът на Къро бил доста по-широк и дори излизал извън границите на страната.
Припомняме, че името на Къро лъсна и в публикуваните от прокуратурата записи от разгово рмежду Васил Божков и бившите му съдружници - братята Цветомир и Боян Найденови, както и баща им Стефан. В записите се говори за преразпределение на бизнес и заплахи за убийство.
Споменават се още и имената на Йордан Динов, Манол Велев и адвокат Антони Наумов.
Ключова фигура в разговора е и Красимир Каменов – Къро, започнал да набира популярност като част от групировката ВИС-2 на Васил и Георги Илиеви. След разпада на ВИС-2 Къро, както е по-известен Красимир Каменов, успява да сложи ръка върху не малка  част от наследството на групировката.
Част от инвестициите му в различни бизнеси бяха направена чрез заем от КТБ на банкера-беглец Цветан Василев. Днес дългът на фалиралата банка вече е изплатен, а Къро отдава апетитни помещенията под наем в столицата.
Предполага се, че Къро в момента живее през повечето време в Южна Африка, но не изпуска от очи бизнеса си, който е основно в България. От записите става ясно, че очевидно е имал идеи да влезе в хазартния бранш и е предлагал съдружие на Божков, както самият той разкрива в записите. Нещо повече - предложил му и да "омаа" двамата братя Найденови, задето отказват да прехвърлят бизнеса си на хазартния бос, както признава самият Божков в разговора, пуснат от разследващите.
Сега интересите му с Божков са го обвързали и с политическия проект на Манолова, която хазартният бос познава още от годините, в които тя беше част от управлението на страната като зам.-председател на Народното събрание по време на правителството на Пламен Орешарски.
Самият Орешарски беше изключително близък на Божков. Тесните им контакти бяха разкрити още през 2003 г., когато
тогавашната лидерка на СДС Надежда Михайлова оттегли кандидатурата на Орешарски за кмет на София, именно защото веднага след издигането му той отиде на посещение при хазартния бос в офиса му да търси неговата подкрепа.
Всички тези политически и бизнес кръгове с мощно финансово обезпечение са впрегнати в новия партиен проект на Мая Манолова, чиято цел е да предизвика час по-скоро улични метежи, преврат и предсрочни избори, така че да влезе в следващ парламент./ПИК


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19