Новини

Темида обвини Божков в още 7 престъпления, сред тях и подбудителство към убийството на Й. Д., М. В., А. П. и Б. С.

  27.05.2020 17:25  
Темида обвини Божков в още 7 престъпления, сред тях и подбудителство към убийството на Й. Д., М. В., А. П. и Б. С.

За нови седем обвинения, повдигнати срещу бившия хазартен бос в изгнание Васил Божков, съобщи днес от Специализираната прокуратура.

"Специализираната прокуратура обвини Васил Божков по ново досъдебно производство в извършването на още 7 криминални престъпления", обяви пресцентърът на прокуратурата.

Обвиненията са повдигнати с днешна дата и са за "ръководене на организирана престъпна група с участието на още три лица, създадена с цел извършване на тежки умишлени криминални престъпления'. От прокуратурата посочват, че според събраните до момента доказателства престъпната група е действала на територията на Република България от 2012 г. Целта е била "да извършва съгласувано в страната убийства, изнудвания и други тежки престъпления."

Божков получава и обвинения за подбудителството към убийството на четирима души, които прокуратурата посочва с инициалите Й. Д., М. В., А. П. и Б. С., както и за "оказване на принуда с цел насилствено разпореждане с недвижим имот и за опит за изнасилване на лице от женски пол чрез използване на сила, като деянието не е довършено по независещи от дееца причини"./Offnews


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
НАСА публикува видео на симулирано кацане на Марс
 05.01.2021 17:05      
Видео
Поздрав от роботите на Boston Dynamics
 02.01.2021 12:10