Skandal typewriter
Новини

Маги Халваджиян: В Русия ме учеха, че Кирил и Методий са руснаци

  24.05.2020 20:14  
Маги Халваджиян: В Русия ме учеха, че Кирил и Методий са руснаци

Днес в речта си президентът Румен Радев бил казал, че сме дали азбуката си на Русия! Да, така е! Въпросът е дали руснаците го знаят! Беше 1982 и аз учех в цирковото училище в Москва! В час по руски език преподавателката ни съобщи, че Кирил и Методий са... руснаци! Така преподаваха в Москва тогава! Явно нещата не са се променили до днес. Това написа във "Фейсбук" тв продуцентът Маги Халваджиян.

"Аз, Дани, Пешо и Чочо бяхме на по 15 години тогава и явно не сме си давали точно сметка какво е Пропагандна машина! Естествено, веднага скочихме и дори през смях започнахме да обясняваме на учителката, че е в голяма грешка! Съучениците ни (руснаци) бяха в шок от нашата “наглост”! Та те цял живот бяха учили, че Кирил и Методий са руснаци и сега изведнъж четири българчета им обясняваха страшни глупости! После ни привикаха и в Българското посолство в Москва и ни казаха да не се обясняваме", пише Халваджиян.

"Дааа! Такива времена бяха! Та въпросът ми е: "Знаят ли вече руснаците, че Кирил и Методий не са руснаци? Вярата и буквите са опазили идентичността ни!", категоричен е той.

app-facebook
 
Magi Halvadjian
преди 4 часа

Днес в речта с Президента бил казал, че сме дали азбуката си на Русия! Да, така е! Въпросът е дали руснаците го знаят! Беше 1982 и аз учех в цирковото училище в Москва! В час по Руски език преподавателката ни ни съобщи, че Кирил и Методи са Руснаци! Така преподаваха в Москва тогава! Аз, Дани, Пешо и Чочо бяхме на по 15 години тогава и явно не сме си давали точно сметка какво е Пропагандна машина! Естествено веднага скочихме и дори през смях започнахме да обясняваме на учител...

Вижте повече
 
 
3,4 хил.

Анкета

Носите ли маска?


Резултати
Видео
Пеещ път
 06.06.2020 20:34      
Видео
Машина за косене на трева (ВИДЕО)
 05.06.2020 12:19