Skandal typewriter
Свят

Чеченският лидер Рамзан Кадиров е с COVID-19

  23.05.2020 10:45  
Чеченският лидер Рамзан Кадиров е с COVID-19

Депутатът от руската Дума Адам Делимханов написа в социалната мрежа Instagram, че много хора се вълнуват за лидера на руската Чеченска република Рамзан Кадиров и му желаят изцеление от всяко заболяване, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

"Множество хора - от президенти на различни държави до много сираци, тежкоболни и други нуждаещи се хора, на които вие винаги обръщате внимание, искрено се вълнуват и се тревожат за вас. Скъпи наш брат Рамзан Ахматович, ние всички се молим на Всевишния Аллах да ви опази от всяко зло, да ви защити от всичко лошо, да ви излекува от всякакво заболяване. Вие сте нужен на нашата религиозна общност, на нашия народ и държава", пише Делимханов. 

Преди няколко часа източник в руските медицински кръгове съобщи, че Кадиров е бил докаран със самолет в Москва с подозрение, че е заразен с COVID-19. Според източника състоянието на чеченския президент е "стабилно". Засега няма  официално потвърждение на тази информация.

Според някои твърдения в социалните мрежи чеченският лидер се намира в болница в тежко състояние и сериозни поражения в белите дробове. Пак там се съобщава, че депутатът Адам Делимханов е съпровождал Кадиров при хоспитализирането му в Москва.

Междувременно помощникът на Кадиров - Ахмед Дудаев, каза вчера, че лидерът на Чечения лично контролира работата на местния оперативен щаб за борба с епидемията от коронавирусна инфекция в републиката. 

А шефът на чеченския парламент Магомед Даудов нарече "злословия" разпространените твърдения за тежко заболяване на лидера на Чеченската република и призова нейните жители да не се безпокоят.


Анкета

Смятате ли, че мерките срещу коронавируса у нас са адекватни и достатъчни?


Резултати
Видео
86-годишната София Лорен се завръща на екрана
 26.10.2020 12:33      
Видео
Бруталното падане на джип в планината
 24.10.2020 19:04