Новини

Калина Паскалева за Бенатова: Тя се държеше нагло, просташки и арогантно с ген. Мутафчийски

  15.05.2020 15:31  
Калина Паскалева за Бенатова: Тя се държеше нагло, просташки и арогантно с ген. Мутафчийски

Писателката и журналистка Калина Паскалева взриви мрежата със силен пост по повод интервюто, което ген. Венцислав Мутафчийски даде пред Миролюба Бенатова.

Във видимо поръчковия материал, който Бенатова бе спретната, отекнаха думите на ген. Мутафчийски: „Докато моите колеги умират, вие се занимавате с глупости!“.

 „Бенатова беше използвала кадри за покритие с цел замазване на положението, но не се получи. И това е видно дори за всеки начинаещ репортер, монтирал дори една обикновена анкета“, заяви на свой ред Калина Паскалева.

Ето какво още сподели тя по темата (публикуваме думите й без редакторска намеса):

„ЯКО, ама ДРУГ ПЪТ Гледах „интервюто” на Миролюба Бенатова с ген. Мутафчийски, след гръмките заглавия от снощи в различни сайтове. Той си изпусна нервите, видно е.  Да помислим защо се стигна до това, без да се ангажирам да го защитавам :

1. Интервюто беше манипулативно монтирано, думите на генерала скачаха, картинката също - не веднъж. На няколко пъти Мутафчийски беше много запален в думите си, но не се разбра защо - липсваше първата част от коментара му.

2. Бенатова задаваше въпроси, свързани със сигнали, които не обясни как и къде е получила.

3. Бенатова се държеше нагло, просташки и с типичния й арогантен маниер, демонстриран години наред - казвам го и с оглед на личния си контакт с нея преди години в Академията по разследващата журналистика на 168 часа. Тогава опита да ме унижи пред всички студенти, но дори младежите бяха потресени от поведението й.

4. Ако целта й е била да разбере дали се изискват PCR тестове при влизане в болница, можеше да отиде в четвъртък сутринта на редовния брифинг, който НОЩ дава и да попита. Провокацията й беше явна, безспорно.

5. Не стана ясно какво са си казали Бенатова и ген. Мутафчийски преди финала, в която докторът си изпуска нервите и това доведе до обидни коментари за работата му в социалните мрежи.

С интерес бих гледала суровия материал на „интервюто”, защото при така излъченото видео остава убеждението, че Бенатова не е искала да извлече важна за обществото информация, а да злепостави ген. Мутафчийски. 

Беше използвала кадри за покритие с цел замазване на положението, но не се получи. И това е видно дори за всеки начинаещ репортер, монтирал дори една обикновена анкета“.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08