Новини

Корнелия Нинова призова Георги Гергов да се оттегли от БСП

  26.04.2020 14:15  
Корнелия Нинова призова Георги Гергов да се оттегли от БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова бизнесменът Георги Гергов да се оттегли от партията, съобщават от пресслужбата на левицата.

Социалистите от Пловдив се разграничиха Гергов, след като в сряда (22.04) в „Тази сутрин“ той обяви, че мерките на правителството срещу пандемията са навременни и то трябва да бъде поздравено.

„Г-н Георги Гергов твърди, че парламентът не трябва да се свиква, а министър-председателят трябва да се отчита на пресконференции. Неговите предложения влизат в сериозна конфронтация с решения на колективните органи на партията. Гергов удря в същностни политики на БСП. Ако му е останало и най-малко достойнство, трябва да се оттегли от партията“, казва Нинова.

По думите на лидера на социалистите Гергов не се съобразява с колективните интереси на партията, а гони само личния си интерес. "Да определи в кой отбор иска да играе", каза още тя. 

Освен социалистите от Пловдив, несъгласие с твърдения му изразиха от местните структури на БСП във Видин,  Шумен, Ботевград и Стара Загора.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
В циганската махала в Пещера: 10-годишно дете шофира, поощрявано от роднините
 08.01.2021 10:30      
Видео
НАСА публикува видео на симулирано кацане на Марс
 05.01.2021 17:05