Шоу

Лили Иванова зарадва лекари от Александровска болница по случай рождения си ден (СНИМКИ)

  25.04.2020 10:56  
Лили Иванова зарадва лекари от Александровска болница по случай рождения си ден (СНИМКИ)
  bTV

Любимата на поколения българи певица Лили Иванова вчера отпразнува своя 81-ви рожден ден.

Съвсем естествено примата на българската музика получи много цветя за празника си и на свой ред реши да зарадва лекарите в Александровска болница.

В социалните мрежи тя ги поздрави за работата, която вършат в борбата срещу коронавируса. Самата Лили Иванова е работила една година като медицинска сестра.

Тя е учила в Медицинския техникум за медицински сестри във Варна. Първите ѝ изяви като певица са именно на вътрешните фестивали, организирани в техникума.

След като завършва, работи в болницата в град Бяла, а малко по-късно и в Кубрат. Всички от колегите в болницата знаят за таланта ѝ и се възхищават.

Освен красивите цветя, тя подготвя и подаръци за медиците. От своя страна те изказаха своята благодарност и определиха жеста на певицата като невероятен.

Лекарите смятат, че направеното ще стимулира допълнително работата им.

Директорът на Александровска болница проф. д-р Костадин Ангелов сподели, че от всички негови приятели, Лили Иванова е най-дисциплинираната. По думите му тя не е напускала дома си от началото на епидемията и е пример за спазване на правилата.

В момента в болницата има един случай на положителен резултат при лекар - инструктор по хранене, който е заразен от свой близък от Франция, обясни Ангелов.

По думите му всички мерки в лечебницата се спазват, така че да се опази здравето и на пациентите, и на лекарите.

„Моля за още малко търпение. Ние сме свикнали да помагаме и ще продължаваме да помагаме. Смятам, че хората са разумни и спазват всички наложени изискания, които са и обосновани“, подчерта проф. Ангелов.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19