Новини

Експеримент утре ще покаже ще отворят ли парковете за разходка

  25.04.2020 08:56  
Експеримент утре ще покаже ще отворят ли парковете за разходка

Експеримент в неделя ще покаже дали ще отворят парковете за разходка на родители с малки деца.

"В неделя ще се проведе учение или експеримент, при който ще се създаде организация за посещение на паркове. Ще се извърши наблюдение дали това нещо се спазва. Искрено се надяваме, че хората ще спазват физическата дистанция и ще стане възможно да могат да се разхождат в парковете", каза на ген. Венцислав Мутафчийски.

„Нашата препоръка ще бъде градоначалниците във всеки град да определят реда и подробностите по посещението на такива места“, поясни той.

„Тази сутрин четох, че в Австралия отново са забранени плажовете, защото се оказва, че се спазват мерките за физическа дистанция известно време, след което има нарушения и съответно властите взимат мерки“, допълни ген. Венцислав Мутафчийски.

Вчера столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че ще предложи да се създаде организация, така че да може да се пуснат само родители с малки деца в парковете и то в определени часове по определени маршрути, за да може да гарантираме еднопосочно движение.

„Това е огромна организация, която изисква време и за която ние работим. Кога ще стане това, това ще го препоръча и ще го реши Националният оперативен щаб“, обясни тя.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19