Новини

Погребват Милен Цветков в най-тесен кръг, близките му благодарят за помощта

  22.04.2020 21:01  
Погребват Милен Цветков в най-тесен кръг, близките му благодарят за помощта
  google

След края на пандемията обаче семейството ще събере многобройните приятели и колеги на журналиста, за да почетат всички заедно паметта му

Погребението на телевизионния водещ Милен Цветков, който загина на Великден при тежка катастрофа на столично кръстовище, ще бъде извършено във възможно най-тесен семеен кръг заради извънредното положение и забраната за масови събирания, съобщи "24 часа".

53-годишният журналист ще бъде изпратен в последния си път от 24-годишната си дъщеря Калина Цветкова и нейната майка Дана Начева, които пристигнаха днес от Нидерландия, както и от няколко близки и роднини. След края на пандемията обаче семейството ще събере многобройните приятели и колеги на Милен Цветков, за да почетат всички заедно паметта му.

Дъщерята и бившата съпруга на журналиста изразяват своята дълбока признателност към българските власти и към ръководителя на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски за  съдействието, което им е било оказано във връзка със завръщането им в България и уреждането на формалностите по погребението.

"Изключително благодарни сме за съболезнованията и подкрепата, които получихме от различни институции, приятели и от огромен брой непознати хора. Всички те изразиха по много трогателен начин своята съпричастност и обич", споделиха двете жени.

Междувременно в Софийския градски съд се гледа мярката за неотклонение на 22-годишния Кристиан Николов, който причини смъртта на Милен Цветков. Младежът помете с луксозния си джип спрялото на светофар субару на журналиста. При аутопсията стана ясно, че при сблъсъка Милен Цветков е получил четири несъвместими с живота травми.

Резултатите от кръвната проба на Николов пък показаха, че той е седнал зад волана след употреба на четири вида упойващи вещества - канабис, кокаин, амфетамини и бромазепам. Затова и прокуратурата преквалифицира обвинението срещу него в умишлено причиняване на смърт, което представлява особено тежък случай.

Адвокат на Кристиан Николов е защитникът на сина на бизнесмена Миню Стайков - Любомир Таков.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08      
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48