Новини

Нинова регистрира в ЦИК листата на БСП за евровота

   
Нинова регистрира в ЦИК листата на БСП за евровота

Преразглеждане на Зелената сделка в полза на българската енергетика, пълноправно приемане в Шенген и равни субсидии за родните земеделци. Това ще са задачите на представителите на БСП в Европейския парламент, заяви лидерът на партията Корнелия Нинова, която днес регистрира в ЦИК листата на социалистите за европейските избори:

"Преди малко се шегувахме, че сме 5-и номер и 5 места. Целта, която си поставяме, е да изпратим хора, които ще защитават българския интерес в Европа. Искаме да сме равноправни с другите европейски държави, да се спре тенденцията на България да се гледа като на втора ръка държава-членка". 

Водач на евролистата на БСП е зам.-председателят на 49-ото НС и бивш външен министър Кристиан Вигенин.

Според Нинова съчетаването на двата избора - за европейски и национален вот, ще повиши изборната активност, защото ще мотивира хората да гласуват. Тя все пак допусна, че последните скандали могат да отблъснат доста избиратели.

Нинова коментира решението на служебното правителство за изграждане на частна детска болница и последвалата заявка от премиера Димитър Главчев то да бъде отменено така: 

"Служебният кабинет е реден от Борисов и е нормално да провежда политиката и да възстановява модела на управление на ГЕРБ от последните години Да не се прави на "ощипан" господин Главчев, ако мога така да кажа, че тепърва разбира. Това нещо е гласувано в Министерския съвет. Това е подготвено и, ако нямаше реакция, сигурно щеше да мине и да замине по празниците, тихомълком. Така, че нашата оценка за служебния кабинет, че това е ГЕРБ, се потвърждава и от действията на Главчев и на Министерския съвет. Това е моделът, срещу който ние толкова години се противопоставяме и ще продължим".