Новини

Нови подробности за скандалните чатове на Калин Едрев

  21.03.2023 14:41  
Нови подробности за скандалните чатове на Калин Едрев
  pik.bg

Нови подробности за скандалните чатове на Калин Едрев! Ето как двамата с Киро са разпределяли комисионните.

Нови шокиращи чатове с участието на близкия до Кирил Петков бизнесмен Калин Едрев бяха изпратени в редакцията на агенция ПИК в понеделник. Разменените съобщения са между Едрев и неизвестни събеседници, които, видно от текстовете, имат апетити към Комисията за финансов надзор и за застраховането на държавния гигант ВМЗ Сопот.

До момента единствено ПИК преди време разпространи източени от хакер чатове от телефона на Кирил Петков, от които става ясно, че докато е премиер, общува с мъж на име Калин Едрев.

Последният се оказа мистериозен бизнесмен, живеещ в Дубай, с връзки в Щатите, подвизавал се и в "Риск инженеринг", особено близък до съпругата на Богомил Манчев - Нели Беширова.

"Все още не можем да гарантираме за автентичността на тези чатове. Изпратили сме ги до прокуратурата, за да потвърди, че са автентични. Успяхме вчера да се свържем със самия Калин Едрев“, започна главния редактор на ПИК Асен Рашков.

"Едрев каза, че това не е вярно и са измишльотини и, че на 5-6 април се прибирал в България и ще даде интервю за ПИК“, съобщи новина Рашков.

"Ако Едрев не се появи в ПИК след изборите, както ми потвърди, значи участва в тези схеми“, заключи Асен Рашков.

Рашков обясни и схемата, по която Едрев уговаря комисионната от застраховката на държавния ВМЗ Сопот. 

Соня Колтуклиева пък направи безуспешен опит на живо да се свърже с Кирил Петков по телефона.

"Калин Едрев се опитва да овладее КЗК, КФН и БНБ. Това ми се струва най-скандалното“, отбеляза Асен Рашков. 

Той изрази и мнение, че най-вероятно хората от "Промяната“, са прочели тези чатове, но до момента мълчат. От чатовете става и ясно, че Кирил Петков, е направил жест към Едрев и двамата ще делят комисионната 50:50.

"Аз не го познавам. Видях го този човек един път на изложение в Саудитска Арабия. Имаше военно изложение. Мисля, че беше самостоятелно там, но беше част от тези, които бяха там, на това изложение. Бяха си български компании, като "Арсенал“, "Оптикс“, "Оптикоелектрон“. Миналата година в началото, февруари мисля или март, не мога да си спомня, беше изложението“, коментира Абаджиев в ефира на ПИК TV.

Той изрази и учудването си, че е замесен в тези чатове и е наречен Калин Едрев - Митко Сопола.

"Напуснах няколко месеца по-рано по лични причини и това е документирано“, обясни Абаджиев защо е напуснал посланическото място в Саудитска Арабия.

"Не, никога не сме имали, не е имало нещо, свързано с конфликт на интереси. Аз поне нямам такава представа. Аз бях първият посланик на България, започнахме от нулата. Вече имаме и въздушно споразумение, десетки двустранни взаимоотношения. В интерес на истината аз поне нямам информация ВМЗ Сопот да са сключвали договори със Саудитска Арабия. Имаше официални делегации от министерствата, но ние, като посолство, не сме следили сделките, които са се сключвали. Наистина, съвсем откровено ви казвам, че никога някой не е поставял този въпрос. Аз съм много силно изненадан“, допълни още Димитър Абаджиев.

"Очевидно, че живее в Дубай. Представя се за бизнесмен. По никакъв начин не можем да ги свържем с Васил Божков, който също пребивава в Дубай“, отбеляза Асен Рашков повече за личността на Калин Едрев.

Соня Колтуклиева разказа, че неин познат, който е в сферата на търговията с оръжие й е казал, че Калин Едрев бил известен в техните среди, където го наричали Шанаджията. Освен всичко имал навик да се бута навсякъде.

"Търсим Калин Едрев, търсим Кирил Петков, ще потърсим и ръководството на ВМЗ Сопот - да видим сключвана ли е застраховка по времето на Кирил Петков“, завърши Асен Рашков.


Анкета

Доволни ли сте от изборите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14