Зелените взимат над 1% за листата в София. Кандидатът Тончо Токмакчиев върви по-добре

03-10-2019           


Центърът за анализи и маркетинг дава над 1% засега на Партия на зелените за листата за общински съветници в София. Кандидат-кметът на зелените и актьор Тончо Токмакчиев върви доста по-добре и нагоре. Социолозите отчитат доста по-голям потенциал на зелените в столицата с оглед, че хората харесват еко каузите. Те набраха скорост в Австрия, където са вече сериозна политическа сила.

Първо официално проучване на общественото мнение в столицата преди местните избори. Центърът за анализи и маркетинг на Юлий Павлов прогнозира, че в София ще има балотаж между кандидатите за кмет Йорданка Фандъкова и Мая Манолова.

Около 75% от запитаните казват, че градът се е променил към по-добро в последните години.

На първи тур за Йорданка Фандъкова биха гласували 43,2%, за Мая Манолова – 39,2%. Според проучването далеч назад биха били Борислав Игнатов с 5,1% и за Ангел Джамбазки с 4%.
При балотаж победата отново ще е за Фандъкова, сочи проучването сред 1007 пълнолетни граждани на Столичната община между 20 и 30 септември. За досегашния кмет биха дали вота си 47,1% от вероятните гласуващи на първи тур, а за Манолова - 42,4 на сто.

ГЕРБ-СДС биха получили 38,7 на сто от гласовете на вероятните гласуващи в столицата, БСП - 29,7%, „Демократична България” - 7,9%, ВМРО - 4,4%, „Атака” - 1,6%, „Движение 21” - 1,5%.

Център за анализи и маркетинг

Проучването е със собствено финансиране и е част от изследователската програма на Центъра за анализи и маркетинг. 


Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.