Зелените организации и политици оказват натиск върху съда

16-11-2018           

Измислените зелени организации, чийто лидери се изявяват и като политици от "Демократична България", започнаха да оказват натиск върху съда във връзка с изграждането на втора кабинка на Банско. Изявяващият се като еколог съпредседател на ПП "Зелените" Борислав Сандов вчера е налетял да бие юристите на МОСВ и Министерски съвет в съда, заявиха свидетели на случката. На делото, което "Зелените" водят срещу Решението на  Министерски съвет от 28. 12. 2017 г., с което се допуска изграждане на втората кабина в Банско, е бил и лидерът на зеления октопод Тома Белев. 

Тези двамата и други "природозащитници" са скачали и на експерти от Министерски съвет и са ги заплашвали с уволнения. В самата зала на съда е имало около 30-тина еколога, които се организираха във фейсбук за да правят мълчалив натиск на съда.

Присъствали на заседанието обясниха, че жалбите на "Зелените" са много слаби, не достатъчно мотивирани и ако съдът не се поддаде на натиска, трябва да остави Решението на МС от 28. 12. 2017 г. в сила.

Целта на зелените организации е чрез обжалвания и дела да бавят всички инвестиционни проекти в България. Така е и с приемането на плана за Национален парк „Пирин“. Не става дума за екологични проблеми в плана за управление или за неговото качество, а за целенасочен дългосрочен еко рекет от едни и същи хора над цялата държава.

Европейската комисия в свой доклад също обяви, че България досега не е управлявала адекватно тези територии и критикува липсата на нови планове.


Анкета

Ще изкара ли мандата си правителството Борисов 3?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.