Васил Божков уверил Тръст "Синя България", че ще реформира клуба и ще се бори с хулиганите

16-02-2019           

Спряганият за нов собственик на "Левски" - бизнесменът Васил Божков, е уверил, че ще направи всичко възможно да се справи с оздравяването на футболния клуб. На среща с организацията на феновете, която държи 10% от акциите - Тръст "Синя България", той е обособил и основните точки в плана си.

Новият собственик в "Левски" ще реформира управленската структура, ще инвестира в школата и ще се бори с футболното хулиганство, за да създаде сигурност на привържениците.

Това става ясно от съобщение на организацията, публикувано днес:

"На състояла се среща между г-н Васил Божков и Тръст „Синя България“ бяхме запознати с детайли от проведения вътрешен одит, свързани с тежкото финансово състояние на "Левски".

Беше изразено твърдото му намерение да се справи с оздравяването и стабилизирането на клуба, като акцентът ще бъде върху реформиране на управленската структура, приоритетни инвестиции в юношеската школа и създаването на комфорт и сигурност за привържениците по време на мач чрез безкомпромисна борба с футболното хулиганство.

Тръст „Синя България“ ще приветства и подкрепя всички усилия, свързани с превръщането на "Левски" във финансово независим клуб и разбиване на продължилия твърде дълго порочен модел на управление."

Васил Божков заяви намерението си да помага финансово на "Левски", докато "съществуват възможности за растеж и бизнес интересите на двете страни съвпадат".

Преди дни новият изпълнителен директор в клуба Павел Колев заяви, че дълговете на "сините" са "малко над 30 млн. лева".


Анкета

За кого ще гласувате на изборите за Европейски парламент на 26 май?


       Виж резултатите

Copyright 2014 Скандал. Всички права запазени.