В сезона на отпуските кражбите се увеличават

19-06-2017           

В сезона на отпуските се увеличават кражбите, при които апашите влизат през прозорците или балконските врати на жилищата на първите и вторите етажи.

Иначе като цяло през лятото се наблюдава спад на кражбите, каза пред БНР Радостин Ангелов, началник Сектор "Борба с кражбите" в СДВР.

"Хората да слагат решетки, по някакъв начин да се обезопасяват чрез т.нар. "секюрити обков", който го предлагат всички фирми, които монтират дограми", посъветва той.

"Хубаво е собствените на жилища на първите етажи да си знаят и да си затварят прозорците. Не бих казал, че има рискови квартали. Крадците гледат навсякъде, където им е удобно, където има храсти, набелязват на момента, гледат дали свети лампа, дали има някакво движение вътре в жилището", коментира той.

Ангелов препоръча още, когато тръгваме на почивка през лятото, да не оставяме ценности вкъщи. Според него би било хубаво, ако може да има и човек, на когото да се доверявате и той да проверява жилището.

Най-често крадците атакуват по свечеряване – между 19.00 и 21.00 часа, както и след полунощ. Апашите винаги първо проследяват жертвите, а това става и в социалните мрежи. Така че снимка от семейната почивка е като покана за тях. Децата трябва да се учат от родителите да не дават информация на непознати хора на улицата или по телефона.

Не на последно място - полезно е застраховането на дома./www.dnes.bg


Анкета

Одобряване ли акцията в Слънчев бряг срещу шума?


       Виж резултатите

Copyright 2014 Скандал. Всички права запазени.