В Хасковско горят 8000 декара, половината са гори

13-08-2019           

8000 декара площ горят край хасковските села Брягово, Любеново и Родопи. От тях близо 4000 дка от тях са горски фонд, съобщи директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов, който пристигна днес на обяд на мястото на пожара.

По думите му в потушаването на пламъците участват 93-ма пожарникари, горски служители и военнослужещи. Комисар Николов обясни и кои са проблемите, които очаква при този пожар. Смяната на вятъра и усилването му, което се очаква следобед, евентуално ще създаде някакви проблеми, каза още той.

Николов обаче очаква, че ситуацията ще се нормализира и на място да останат само хора на дежурство, които да обикалят периметъра.

Разследването на пожара се пое от Районна прокуратура Хасково. Основната версия е, че огънят е тръгнал заради човешка небрежност. Районният прокурор Румен Сираков уточни, че до момента няма заподозрян или арестуван.

Локализиран е и пожар в базата на завод за преработване на отпадъци в с. Шишманци край Раковски, информира пресцентърът на МВР. От замерването на въздуха не е установена концентрация на опасни частици, се подчертава в съобщението. Не са отчетени критични нива, опасни за живота и здравето на хората,потвърди и главен комисар Николов.

Независимо от това той се обърна към жителите на селата около Шишманци да уплътнят добре прозорците и да затворят вратите, докато не получат информация, че нещата са напълно безопасни.

Намираме се в тежка пожароопасна ситуация на територията на цялата страна и трябва да бъдем внимателни, за да не предизвикваме пожари, а ако забележим такива, своевременно да предупредим, призова Николай Николов.


Анкета

Ще изкара ли мандата си правителството Борисов 3?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.