Трескава подготовка на WRC отборите на рали Швеция

10-02-2019           

През изминалата седмица фокусът на световните рали пилоти бе в настройките на автомобилите им на сняг. След първия кръг от WRC в Монте Карло състезателите започнаха да се подготвят за суровите условия на Швеция.
Пилотите на Hyundai Тиери Нювил, Андреас Микелсен и Себастиен Льоб проведоха подготовка в Северна Швеция. Деветкратният рали шампион Льоб претърпя и тежък инцидент, като пилотът и навигаторът му не пострадаха, но щетите по автомобила бяха сериозни. За французина рали Швеция ще бъде първото рали на сняг от 2013 година насам. 
Двудневен тест проведе и новата състезателна двойка на Citroen Себастиен Ожие и Есапека Лапи. Това бе техният първи тест с новия автомобил С3 на сняг.
Триото на Toyota От Танак, Яри-Мати Латвала и Крис Мийк проведоха теста си в Централна Финландия. За първи път от девет години шампионът за сезон 2000 и 2002 Маркус Грьонхолм ще стартира с най-мощните автомобили в шампионата, и то с Toyota. Негов навигатор в новата Yaris ще бъде дългогодишният му партньор Тимо Раутиайнен, който миналия месец бе навигатор на Ф1 пилота на Мерцедес Валтери Ботас при неговия рали дебют.
Младежите на M-Sport Ford Елфин Еванс и Теему Сунинен също проведоха подготовката си във Финландия./sportal.bg


Анкета

Кого предпочитате за кмет на София?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2019 Скандал. Всички права запазени.