Тома Белев се обяснява, че не е мошеник

05-10-2019           

Колкото и да се мъчи да се прави на жертва, псевдоекологът Тома Белев и зелените организации играят с огромни средства. Става въпрос за милиони, които отиват директно  в техния джоб.  
Оказва се, че последно Белев е взел цели 2 милиона за проект, който включва „следене на дива коза, заплождане на пеперуда червен аполон и отглеждане на храсти за криене на дива мечка“. 
И въпреки това се жалва, че: "държавният бюджет на Република България практически не отделя средства за опазването на природата – бюджета на един природен  парк за дейности варира през последните години между 0 и 20 хиляди лева. Държавата отделя повече средства в бюджета за тоалетна хартия, отколкото за опазване на природата. Всъщност държавата не обича изобщо идеята за опазване на природата и не желае да се отделят средства за нея, даже и от европейски програми.", продължава Белев, ламятщ за още и още пари. 
"Ето например преди седмица получихме писмо от ЕК, в което ни информират, че Комисията дискутира спиране на средствата за биоразнообразие по Оперативна програма Околна среда заради слабо изпълнение и непостигане на индикаторите. Настоящото правителство дотолкова мрази природата, че е готово да загуби 200 милиона лева помощ от ЕС , които биха влезли в икономиката на България, само и само да не се опазва природата.", завършва той. 
На всичкото отгоре псевдоекологът коментира и желанието си за участие в политиката като общински съветник. След като не успя да стане евродепутат през 2007 година със „Зелената партия“ на Александър Каракачанов, после няколко пъти участва безрезултатно в парламентарни избори със „Зелените“, сега еколога Тома Белев е сложен в листата на "десните " от „Демократична България“.
Точно този "експерт"  избраха  десните да включат в листата за общински съветници. Свършиха ли нормалните и кадърни хора в София, та градската десница не можа да намери друг по-компетентен и харизматичен човек за листите от Тома Белев. Или толкова подценяват избирателите си, че  смятат щом е издигнат от тях няма къде да ходят и ще гласуват. 


Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.