ТИМ свалиха от ефир журналистка във Варна заради Портних

05-11-2019           

На 31 октомври т.г. във варненската телевизия “Черно море“ в авторското си предаване „Посоки.eu“ журналистката и водеща на предаването Елена Кирова си позволява да зададе въпрос на кандидат-кмета на ГЕРБ Иван Портних за пиянския скандал в Хайфа, както и за прословутия булевард „кръгово-елипса“ „Левски“ във Варна.

В предаването на регионалната телевизия  Портних участва в предаването предизборно. След неудобните въпроси от страна на Елена Кирова, обаче, предаването не е качено, за разлика от други, пише сайтът Afera.bg.

На сайта на телевизия „Черно море” не е качено въпросното предаване и то не може да бъде гледано. Най-вероятно е свалено веднага след разразилия се след предаването скандал. "Холдинг Варна" АД - официалният собственик на телевизията, е контролиран от бившата ТИМ. 

След предаването Елена Кирова е била подложена на свиреп натиск заради въпросите за провалената среща в Хайфа, Израел, заради пиянството на кмета на ГЕРБ, както и заради некачествения ремонт на бул. „Левски”, който след първия дъжд веднага показа, че плаче за още по-сериозен ремонт на ремонта.

На журналистката е било казано, че предаването й се сваля от ефир, я възнаграждението й се намалява драстично. Потресена, Елена Кирова напуска телевизията.

Елена Кирова е единствената журналистка след Сашо Диков и Велизар Енчев, които допуснаха огласяването на пиянския скандал с Портних в Хайфа, разкрит от Веселина Томова и сайта Afera.bg, който очаква коментара на варненската журналистка по темата.

Във фейсбук профила на Елена Кирова се вижда един пост от датата 31 октомври, написан от неин колега.

Работещи в телевизия „Черно море” виждат зад натиска над колежката си „дългата ръка” на общинската съветничка от ГЕРБ  Марица Гърдева, която управлява в сянка телевизията и заради която „Черно море” е една буквално съсипана телевизия.


Анкета

Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас


       Виж резултатите

Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.