Тежка драма между Лиляна Павлова и Мария Габриел кой да води евролистата на ГЕРБ

07-01-2019           

Тежка драма има в редиците на ГЕРБ кой да води листата за евродепутати на предстоящите избори през тази година. Битката е между Лиляна Павлова, бивш министър по европредседателството на България и Мария Габриел, сегашен еврокомисар, излъчен от страната ни. Това научи Скандал от редиците на най-голямата партия. Двете не си говорили, като дори лъхало между тях лицемерие и омраза.
Зад Лиляна Павлова е застанал твърдо премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Тя възвърна своя имидж и рейтинг след успешното европредседателство на България. Според едни гербери, Павлова е разпознаваемо лице в страната и трябва да води листата. "Хората я познават и биха гласували за нея, отколкото за някой друг от сегашните евродепутати, които не успяха да се наложат като разпознаваеми лица сред обществото", обясни народен представител от ГЕРБ.
Същото се отнася и за Мария Габриел. Сегашният еврокомисар е позната и подкрепяна в Брюксел, но със слаба популярност в България. Освен това не е запомнена с дейност, която да е допринесла нещо за страната, обясниха от ГЕРБ. Зад кандидатурата Габриел да води евролистата твърдо застават от Европейската народна партия, на която ГЕРБ е член. Габриел е подкрепяна и от зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който отново ще ръководи предизборния щаб.
ГЕРБ се цели за 6-7 евродепутати на изборите през май тази година.
Ако ГЕРБ спечели и има възможността да излъчи еврокомисар, най-вероятно това ще бъде Лиляна Павлова. Мария Габриел ще отпадне въпреки, че тя има сериозно лоби в ЕНП. Да остане евродепутат, от ЕНП натискат и за Андрей Ковачев. Той е близък приятел с Манфред Вебер, който беше номиниран от ЕНП за следващ председател на Европейската комисия. Ева Майдел също е от това обкръжение връзкари.
Габриел и Майдел имат изключително силни позиции в Брюксел.
Мария Габриел е родена в Гоце Делчев, но е отраснала в Хаджидимово. Преди пет години Мария Габриел, тогава още с моминското си фамилно име Неделчева, се омъжи за французина Франсоа Габриел от вътрешния кръг на председателя на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол, а днес - член на кабинета на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. Председателят на ЕНП Жозеф Дол кумува на сватбата на Неделчева и Габриел в София през 2012 година. Франсоа и Мария Габриел имат един син Жан-Едуар, роден през 2015 г.
Мария Иванова Габриел е депутат в Европейския парламент от групата на Европейската народна партия от 2009 г. От 2012 г. е зам.-председател на ЕНП Жени, както и заместник-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент. От 2014 г. е ръководител на българската делегация в групата.
Ева Майдел, по майчина линя е с дупнешки корени.
От началото на 2017 г. българската евродепутатка от ГЕРБ Ева Паунова носи фамилията Майдел, защото се омъжва за приятеля си австрийския адвокат Никлас Майдел. Той е един от 28-те най-влиятелни политици в Европа според класация на “Политико”. Двамата се запознават в Брюксел на вечеря, организирана от братовчед на младоженеца. И Ева, и Никлас работят главно в Брюксел имат и един син.

Тиквата07.01.2019 г., 09:50 ч.

Драма между любовниците.

Анкета

Отнемат ли ви предимството на пешеходна пътека?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2019 Скандал. Всички права запазени.