Така посрещаме туристите на ваканция в България. Колко години още опашки на Банско?

05-02-2019           

В ранните сутрешни часове върволица от хора отново изви километрична опашка пред начална станция на лифта в Банско. Гледката за нас българите вече е типична за курорта, но за чужденците...

Тази сутрин скиорите бяха принудени да чакат с часове, за да се качат на лифта и да стигнат до Бъндеришка поляна. Не по-спокоен беше и автомобилният трафик към планината, тъй като голяма част от хората избират тази алтернатива, за да достигнат до ски зоната. Микробусите, с които се извозват туристи към планината, както и засиленият трафик от частни автомобили, превръща планинския път в натоварен участък.

Работата на кабинковия лифт започва около 8:00 часа сутринта, но въпреки това до обедните часове опашката не намаля. Големият поток от хора планирали почивки, дълги уикенди, както и възползващи се от междусрочната ваканция на учениците, предизвиква поредно голямо чакане в подножието на планината.

Хора споделят във фейсбук снимки и коментари от абсурдните опашки в Банско.

Потребител пише: „Тази сутрин между 7.45 – 8.45 ч. докато си разхождах кучето по пътя за Чалин влог се разминах с 42 румънски коли, сръбските и българските не съм ги броила“.

„Как посрещаме румънци на ваканция в България. Румъния с най-висок курорт 2000 метра и два пъти повече лифтове от България.Разликата между нас и тях? Те не са си изтъргували планинския туризъм срещу някое куцо обещание от Западна Европа, което никога няма да се случи и няколко милиона швейцарски франка рушвети. Жалка работа. Кабината работи на максимална скорост, шатъли возят безплатно скиори до зоната, най-много нови гори в България има в Пирин, а в девствено Чупрене цигани бичат дърва в резервата и ги изнасят за Румъния“, написа във фейсбук Владимир Каролев.

Банско е сред 10-те най-добри зимни курорта в световен мащаб. Но развитието на курорта е блокирано от безумието на малка група хора, т.нар. „зелени“ срещу изграждането на втори лифт.

Милен05.02.2019 г., 13:50 ч.

И аз това се питам колко години още опашки? Тези гадове зелените всичко искат да провалят, нека да не им позволяваме. Срамота е, да има толкова много туристи, а ние да се съобразяваме с глупостите на зелените.

Иван05.02.2019 г., 12:25 ч.

Така ще бъде докато премиер е Борисов и слуша „зелените“ мошеници на Прокопиев!

Анкета

Какво да се направи след изтичането на личните данни от НАП?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2019 Скандал. Всички права запазени.