Строят социален център в кв. Орландовци

17-04-2018           

Започна строежът на първия Дневен център за социални услуги за деца и семейства в кв. Орландовци.

До година центърът ще отвори врати. В него ще намерят социална, педагогическа и психологическа подкрепа деца и семейства, които живеят в критични битови условия.

Дневният център ще бъде построен до ромските махали на кварталите Орландовци и Малашевци и ще спомогне включването на децата в образователната система. Фондация „Конкордия България“ инвестира близо 800 хил. евро. за предоставянето на по-добри условия на живот и медицинска помощ на маргинализирани общности, които са социално изключени.

„Този проект е една сбъдната мечта за целия екип на фондация „Конкордия България“, сподели г-жа Диляна Гюрова, един от изпълнителните доректори на фондация „Конкордия България“.

„Конкордия България“ е част от мрежата на организацията в обществена полза „Конкордия Социални проекти“. Социалните проекти на фондацията са насочени към работа с деца, юноши и пълнолетни лица, както и с техните семейства и близки. Първият ѝ проект у нас се осъществява през 2008 г. в рамките на Социален и младежки център „Св. Константин” - комплекс за социални услуги в подкрепа на деца и младежи от рискови групи. Към момента фондацията управлява и две социални услуги като държавно делегирана дейност по договор със Столична община, управлява футболен клюб и две социални предприятия.

„Гордеем се, че сме иноватори и това ще е един от първите Дневни центрове за социални услуги за деца, младежи и семейства в България със специално изградена за целта сграда. Щастливи сме и с това, че вече 10 години работим за намаляване на риска от изоставяне на деца в България и от последваща институционализация. За нас е от приоритетно значение да бъдем близо до хората в нужда, да ги мотивираме да продължат образованието си, да се ориентират професионално и да станат отговорни и самостоятелни личности“, допълни г-жа Гюрова./vesti.bg

Моника Александрова25.04.2018 г., 12:51 ч.

А къде ще се намира този център - живея да циганската махала в Орландовци, но не виждам терен на който да се прави нещо?

Copyright 2014 Скандал. Всички права запазени.