Служители на МВР уреждали бракове с мъртъвци заради имотни измами

15-01-2020           

В София се проведе мащабна акция на прокуратурата и дирекция "Вътрешна сигурност" срещу фалшифицирането на документи и имотни измами. Преследването е започнало по сигнал, че криминално проявено лице е сключил фиктивен граждански брак с починала жена, за която е установено, че притежава няколко „апетитни имота“ в столицата.

„Младоженецът, с помощта на служител от служба ЕСГРАОН, е манипулирал системата така, че жената да е жива за държавните институции“, уточни говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Групата е действала от пет години на територията на столицата. В схемата са участвали служители от МВР, ЕСГРАОН, адвокат и частен съдебен изпълнител.

Служителите на МВР са издирвали данни за самотни възрастни хора без наследници. В случая, когато имали наследници, служителите от ЕСГРАОН ги заличавали. Когато лицето почине, издавали неистинско удостоверение за сключен граждански брак на член от престъпната група с починалото лице. Така той става наследник на имотите. Установени са случаи, при които са били изтегляни и пари по всички налични сметки. 

Установени са случаи на прехвърлени имоти от 15 починали лица.

Задържани са 8 лица. Предстои повдигане на обвинения. /topnovini.bg


Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.