Следобед става ясно какво обвинение ще бъде повдигнато на министър Нено Димов

10-01-2020           

В късния следобед изтича 24-часовото задържане на министъра на околната среда Нено Димов. Той прекара нощта в ареста на 3-то районно полицейско управление, а от прокуратурата обявиха, че по-късно днес ще стане ясно ще бъде ли повдигнато обвинение.

Екоминистърът е един от десетките отведени за разпит при вчерашната акция на Специализираната прокуратура, Министерството на вътрешните работи, Държавната агенция "Национална сигурност" и Антикорупционната комисия заради водната криза в Перник.

Разследващите търсеха при обиска в кабинета на министър Димов и доказателства за аферата с италианския боклук.

По неофициална информация, освен Нено Димов, вчера в Националното следствие за по няколко часа са били и бившият областен управител на Перник Ирена Соколова и директорът на ВиК- Перник Иван Витанов. Извършен е обиск и в дома на бившия кмет на града Вера Церовска. На този етап и тримата са само свидетели.

По информация на вестник 24 часа министър Димов е сам в килия, с фаянсов под и две единични легла от материал ПДЧ, с класически матраци и четири крака, застопорени за пода и стената. Той е в столичното Трето РУ. Тази сутрин пак по информация на вестника министърът е получил кроасан и чаша кафе.

 


Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.