Скандалната "зелена" Ска Келер не стана комисар по екологията

10-09-2019           

Скандално известната ортодоксална ляво-зелена Ска Келер се размина с поста комисар по околната среда на ЕС. Брюксел избра умереният и балансиран Виргиниюс Синкявичюс.
28-годишният литовски министър на икономиката е от партията на „Съюз на фермерите и зелените“ в своята страна. Той е известен с въвеждането на много иновации в министерството си в прибалтийската република.
Неговата формация не е част от „Европейските зелени“, предвождани от Ска Келер. В края на август Келер обясни пред изданието Politico, че ако Синкявичюс бъде номиниран и избран за поста, това няма да е достатъчно за групата на „Зелените“ в европарламента да подкрепи състава на новата ЕК, предложен днес от председателката Урсула фон дер Лайен. Материалът с мнението на Ска Келер е озаглавен „Зелените в ЕП не смятат избора на ЕК за достатъчно зелен“.
Въпреки това тукашните „еколози“ от коалицията „За да остане природа в България“ вече обявяват в социалните мрежи, че „техен човек“ ще вземе важен ресор в ЕК.
Истината е противоположна на това твърдение – Виргиниюс Синкявичюс е сред младите политици в ЕС, които търсят баланса между икономическото развитие и опазването на околната среда. Докато „природозащитниците“ от „За да остане природа в България“ у нас опитват да спират чрез съдебни хватки всякакви инвестиции.

Докса12.09.2019 г., 08:55 ч.

Доста неприятна личност. Радвам се, че на нейно място са избрали интелигентен и кадърен човек.

Ани11.09.2019 г., 22:57 ч.

За голям късмет на всички здраво мислещи хора тая не се докопа до поста

Стоян11.09.2019 г., 22:17 ч.

Ска е известна с това, че изпълнява поръчки срещу бизнес и държавни проекти в различни държави, което е поведение на типичен зелен.

Daniel Ivanov11.09.2019 г., 15:37 ч.

Нормално да не стане, тя тая за нищо не става.

Pipolota11.09.2019 г., 14:16 ч.

Помня я тази особа oт посещението й в България, страшни глупости приказва тогава и впечатлението ми еот нея не е никак добро

Мими11.09.2019 г., 13:17 ч.

Кой нормален ще й гласува доверие на тази, нали ако стане комисар ще направи хиляди поразии. Тази не е по-различна от нашите "еколози", които само се правят на такива, а всъщност не са нищо повече от алчни интересчии.

Анкета

Харесвате ли образованието в България?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2019 Скандал. Всички права запазени.