Симеонов: Имам информация за корупция, свързана с рейтингов журналист от bTV

13-02-2020           

Естествено, че не влизам във война с медиите. Когато защитаваш една кауза обаче, трябва да я отстояваш с всички позволени средства.

Това каза в предаването "Плюс минус" по Нова телевизия лидерът на НФСБ и зам.-председател на парламента Валери Симеонов, който коментира последните престрелки между него и телевизиите бТВ и БНТ. "Бил съм много често гост в ефира на Нова телевизия и не си спомням по някакъв начин моите думи да са били редактирани и изопачени. Това е причината вашата телевизия да си е извоювала името на медия, където свобода на словото се спазва и зачита. Не е така обаче в други телевизии. Така стана в БНТ, която е обществена телевизия и трябва да дава възможност за излагане на всякакви мнения и позиции, които понякога са коренно противоположни. В техния сутрешен блок аз изложих моята теза по отношение на корупцията в България и подчертах дебело факта, че в частната бТВ повече от 45 дни не са коментирали и са прикрили сигнали за ощетяване на държавната хазна с милиони, които са били придружени и със закани за убийства. В същото време на Васил Божков беше давано ефрино време всеки ден. То не бяха срещи с феновете на Левски, после имаше телефонни интервюта с него всеки ден. Не виждам каква клевета и непотвърдени новини съм изнесъл в БНТ", категоричен бе Симеонов.

"Аз научих за факта, че бТВ е прикривала информация от самата бТВ, когато Цветомир Найденов разговаря с Антон Хекимян преди две седмици. Тогава Антон Хекимян не отрече твърденията на Цветомир Найденов. Аз знам много добре какво говоря и нося отговорност за това, което казвам. Стоя твърдо зад думите си, че в бТВ има корупция. Ако някой е засегнат, нека да се срещнем в съда. В БНТ ми беше наложена цензура и журналистите там ми правят оценка на думите. Аз съм достатъчно голям и много добре знам какво говоря. Всеки, който се чувства засегнат, нека да ме съди. Аз лично водя четири дела срещу БТВ - едно срещу сутрешния блок, две срещу новинарските им емисии и едно срещу "Шоуто на Слави". На първа инстанция вече съм осъдил бтв за 15 000 лева по едно от тези дела. Това не са ежби, просто защитавам своята позиция и кауза", обяви Валери Симеонов. 

"И ножът, и хлябът са в медиите. Те могат да представят едно събитие по много различни гледни точки. Аз имам информация и за корупция на по-ниско ниво в БТВ. Имам доказателства, че рейтингов журналист от БТВ е рекетирал известен бизнесмен. Излъчвани са били определени репортажи срещу този бизнесмен и този журналист е отишъл при него и му е казал - или ще платиш, или атаките ще продължат. Платено и журналистическите материали са спрели. Не мога да приема журналистите от БНТ да ми правят оценка и да адвокатстват на БТВ. В БНТ вече ми затовриха ефира. Ако това не е цензура, не знам какво е", разкри зам.-председателят на парламента. 

"С промените в Закона за хазарта искаме да изкореним тази проказа търкането на билетчета. Това е болест. Лотарийните игри и търкането на билетчета се разпространяват като зараза и достигат до всеки един гражданин, включително и деца. Пенсионерите си дават последните левчета, за да търкат талончета. Целта е това да се спре и лотарийни билетчета да могат да се купуват само от строго определени и лицензирани места", коментира Симеонов промените в Закона за хазарта. 

Той не подмина и горещата тема от деня, че руски представители са се застъпили в ОАЕ за освобождаването на Васил Божков. "Информацията ми е, че Сергей Наришкин се е срещнал с шейха на Дубай Мохамед бин Рашид ал Мактуми. Това е публикувано в арабски медии. Това е изключително неприятно и опасно. Васил Божков е в арест в ОАЕ и не е имал достъп до телефон и контакт с чужди хора. Сега вече има информация, че руски представители са се застъпили за него и са настояли за неговото освобождаване. Това е изключително груба намеса на Русия във вътрешните ни работи. За мен външно министерство трябва да привика руския посланик Макаров и да му поиска обянсения защо рукста страна се опитва да осовбоди убиец от затвора. Това е шамар за българския суверинитет. Поведението на Русия е грубо вмешателство във вътрешните работи на България. Това е недопустимо", завърши Валери Симеонов.


Анкета

Трябва ли да се удължи извънредното положение?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.