Швейцарско НПО внася фалшива подписка в Министерски съвет

14-06-2017           

От клона на швейцарската офшорка WWF, управляван в България от жената на Тома Белев - Веселина Кавръкова, внесоха в Министерски съвет абсолютно фалшива и манипулирана подписка срещу плана за Пирин.

"Зелените" твърдят, че той допускал изсичане на стотици хиляди дървета и строителство в почти целия парк. Това е тотална лъжа. В плана за Пирин няма нито една буква разрешаваща такива дейности. Напротив, съгласно изискванията на Юнеско на територията на целия парк са забранени писти и лифтове, с изключение на сегашната ски зона Банско. Активист във WWF, освен жената на Белев, е и племенника на Христо Иванов-Бойкикев, Любомир Костадинов. Той е топлата връзка на "Да, България" и "Зелените", затова всичките еколози начело с Тома Белев бяха кандидат депутати от провалилия се проект на Прокопиев, Движение "Да, България".

В момента две подписки с противоположни искания има в Министерски съвет. Едната беше внесена от Коалицията "За да останат хора в България". В нея над 80 000 туристи и жители на Благоевградска област са се подписали лично с трите си имена с искане най-накрая да се реши въпросът с втората кабина в Банско. Подписката се проведе, след като през целия ски сезон имаше огромни опашки от скиори. Повече от  десетилетие държавата се огъва под натиска на няколко "еколози"  на едно швейцарско НПО и не може да реши въпроса с новия план за Пирин и втората кабина.

Днес, от клона на WWF внасят в Министерски съвет 100 000 подписа срещу приемане на новия план за Пирин. Подписката е организирана и проведена он-лайн. Тя стартира през октомври миналата година. За почти девет месеца, хора предимно от Африка, Азия, Латинска Америка и Европа са се подписали срещу приемане на новия план за Пирин. Буди недоумение как тези хора са прочели 600 страници документ, който не е преведен на чужд език. Остава и съмнението, че подписката на WWF е манипулативна, защото видно от публикации от миналата година, качената снимка с която се доказва "унищожението" на Пирин е от 2001 г., когато се е изграждала ски зоната. След като това се разкри, тя бе сменена с "нова", показваща модернизацията на най-стария триседалков с нов шестместен.

В момента новият план за Пирин, чието приемане е закъсняло с четири години, е в съда, след поредица противоречиви решения на бившата служебна министърка на екологията и въобще не е ясно кога ще бъде приет. Но едно е сигурно - и догодина ще гледаме опашки пред единствения кабинков лифт в Банско и туристите и местните ще недоволстват и протестират.

Норд14.06.2017 г., 22:22 ч.

Пореден мръсен номер от страна на родните псевдоеколози. Нищо чудно да използват тази фалшива подписка и да организират някой протест пред Президенството и МС. От години извиват ръцете на бизнеса и уравляващите с техните измислени претенции.

Славена14.06.2017 г., 20:35 ч.

Не че нещо, ама това не е ли противозаконно? Как така швейцарска организация ще се бърка във вътрешната политика на една страна? Ами дайте и ние така да си направим едно НПО в Македония и да съберем колкото подписа трябва, за да внесем искане в техния парламент Македония отново да стане част от България. Нали хората го искат и са

Иван Христов14.06.2017 г., 19:23 ч.

Аман от зелени манипулации!

Георги14.06.2017 г., 17:58 ч.

Нищо швейцарско няма в wwf българия, това са просто една родна банда мошеници.

Pee14.06.2017 г., 13:05 ч.

о, някой е получил поредния си транш ми се струва!

Svina14.06.2017 г., 12:33 ч.

дори не ме изненадва подобна низост от толкова противни хора

Анкета

Одобряване ли акцията в Слънчев бряг срещу шума?


       Виж резултатите

Copyright 2014 Скандал. Всички права запазени.