Шофьорката, обвинена за катастрофата на "Тракия": Не очаквам никой да ме разбере, съжалявам

16-04-2018           

Съдът остави в ареста шофьорката, обвинена за катастрофата на магистрала „Тракия”.

Цвета Таскова е обвинена за причиняване на смърт по непредпазливост след жестоката катастрофа между нейната кола и автобус. При инцидента загинаха шестима души, а 20 бяха ранени.

Според съда е налице обосновано предположение, че тя е извършила това, в което е обвинена, не е появила необходимата отговорност на пътя. Касае за тежко престъпление с наказание над 5 години лишаване от свобода.

Освен това беше взет предвид и фактът, че деянието е извършени кратко време, след като е хваната да шофира след употреба на алкохол.

 „Искам да изкажа искрени съболезнования, не мога да опиша съжалението. Не очаквам да ме разберат, но съжалявам, съжалявам”, каза пред съда Цвета Таскова.

Разпитани са над 30 свидетели. От тях личи неадекватни действия от стана на обвиняемата. Тя е започнала изпреварване като е допуснала да настъпи удар и в следствие, на което е настъпила смъртта на 6 лица. Това престъпление е непредпазливост. Представлява и лична трагедия за самата обвиняема”, заявиха Мирослав Ангелов, наблюдаващ прокурор. И допълни, че Таскова не е била внимателна на пътя и така се е стигнало до тежкия инцидента.

Според прокуратурата шофьорът на автобуса няма никаква вина за инцидента. Затова и поискаха на Таскова да се наложи най-тежката мярка - задържане под стража.

Липсва автотехническа експертиза, която да определи мястото на удара, разположението на автомобилите спрямо разделителната линия на платното за движение”, репликираха от защитата на Таскова и допълниха, че за няколко дни разследване е невъзможно да се установи фактическата обстановка, защото делото е сложно. „Може да е виновна моята подзащитна, възможно е да е виновен и шофьорът”, каза още адвокатът на Таскова и мотивира нуждата от автотехническата експертиза.

Вещо лице Александър Димитров е извършил оглед на автомобила на моята подзащитна от 17:30-17:40, а за 10 минути, според мен, е невъзможно да го направи”, заяви още адвокатът на Таскова. „Молим за по-лека мярка, която уверявам, че ще бъде съвестно изпълнена”, каза още защитникът. По думите му Таскова имала е 6 години златен талон.

Няма как да има златен талон, защото няма стаж зад волана”, репликираха от прокуратурата и допълниха, че Таскова е възнамерявала да пътува за Гърция след дни и да започне работа там.

Да, тя зимата е работела по зимни курорти, лятото по летните курорти. Това не е доказателство, че ще се укрие”, заяви още защитата на Цвета Таскова.


Copyright 2014 Скандал. Всички права запазени.