Съдът отмени гаранцията от 10 000 лева на Лютви Местан

18-04-2019           

Окръжният съд в Кърджали отмени гаранцията от 10 000 лева на лидера на ДОСТ Лютви Местан. Тя му беше наложена от прокуратурата за катастрофата край ГКПП "Маказа", при която загина 6-месечно бебе.
Един от аргументите на магистратите е, че нямали яснота за имущественото състояние на политика. Решението е окончателно. Засега в сила остават други две мерки, наложени на Местан - забрана да напуска страната и отнемане на шофьорската книжка. Местан е обвинен за инцидента, при който причини смърт по непредпазливост на 6-месечната Е. А. на 14 април на пътя за Гърция край село Загорско.
Припомняме, че още в понеделник (15 април) Институтът за пътна безопасност (ИПБ), ръководен от бившия шеф на КАТ Богдан Милчев, разпространи съобщение за катастрофата. ИПБ твърди, че на мястото няма ограничение на скоростта, а анализ по Google Street View разкривал "недопустимо безхаберие от страна на стопанина на пътя относно избраните пътни знаци за обозначаване на разклони и въвеждане на ограничения в зоната на тези разклони". От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) контрираха обаче, че досега в района на кръстовището при селото не е имало пътни инциденти./www.actualno.com/


Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.