Румен Радев с благи думи за Гришо, но критикува Борисов

04-09-2019           

Началото на всяка сесия е заредено с надежда, очакване и енергия. Надявам се, че среднощното бдение пред екраните на тези от вас, които са следили невероятната победа на Григор Димитров, ще се отрази на работоспособността ви само в положителна посока. Това заяви в обръщение от трибуната на Народното събрание президентът Румен Радев, откривайки началото на новия политически сезон.

"Очертава се тежка и натоварена сесия. Очертава се приемането на редица закони, сред които и бюджетът. Трябва да бъдат решени много проблеми. Няма да влизам в детайли за ситуацията в страната, позицията ми е известна", каза той.

"Не трябва да пропускаме факта, че губим най-ценното си богатство - хората. Чезнат основните фактори за ефективно управление - прозрачност, отчетност и отговорност. Всеизвестно е, че когато постепенно властта се отнема от народа и е в определен кръг от хора, те ги инвестират в медиен комфорт и в още повече власт", смята Радев.

"При такава формула няма развитие, няма сигурност и просперитет, а бедност, корупция и неграмотност. За това е нужна промяна, която да засили гражданското участие и контрол върху управлението. Да направи институциите по-прозрачни от отчетни", заяви президентът./Блиц


Анкета

Притеснявате ли се от китайския коронавирус?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.