Румен Радев: Корупцията е игра - играеш докато те хванат и къташ парички

12-10-2017           

"Според мен самият факт, че политици напуснаха преждевременно заседание на кворум, където трябва да участват по закон, е показателен. Абстрахирах се от мотивите, законът трябва да се спазва. Темата бе чувствителна и може да е предмет на бойкот", обясни президентът Румен Радев в студиото на "Още от деня" по БНТ. 

"Искам да кажа, че дейността на този съвет е регламентирана. Проблемът дойде, че няколко от участниците обявиха, че ще напуснат по време на самото заседание и го направиха преждевременно без предварително уведомяване. Надявам се да няма повече такива ситуации", допълни той. 

"Мисля, че загубата на кворум не е резултат от дискусии, а от преждевременното напускане без предварително уведомяване. Разсекретяването няма общо с това. Темата е конфликтна и моята роля е да търся обединение около принципи и насоки, които да са в интерес на обществото. В мотивите, с които този закон се внася в парламент, а е написано, че държавната политика няма цел за възмездие а възстановяването на справедливостта. Корупцията е игра - играеш докато те хванат, спираш и после пак играеш и къташ парички. Отнемането на незаконно придобито имущество е задължително, но напълно недостатъчно".


Анкета

Кой подкрепяте във войната между президент и премиер?


       Виж резултатите

Copyright 2014 Скандал. Всички права запазени.