Родители от Русе излязоха на протест срещу насилието в детските градини

25-02-2018           

Родители от Русе излязоха на протест срещу насилието в детските градини. Въпреки студеното време, те се събраха на площада пред общината и разпънаха плакати, за да изразят желанието си децата им да бъдат защитени чрез видеонаблюдение. 

Родителите искат да се спре както физическата, така и словесната агресия срещу децата им, за да спокойни всички. 

Родителите са категорични, че трябва да има камери в занималните, за да се следи за поведението на персонала и да има постоянен контрол. Притеснени са от многобройните записи на насилие, изнесени в социалните мрежи и медиите. Лошото отношение към децата води до промяна в поведението и на самите малчугани,като ги прави по-агресивни. Децата трябва да се възпитават с търпение и любов, казват майките. 

От общината напълно споделят исканията им, тъй като това ще защити и учителите от необосновани обвинения. В момента в 26-те детски градини в Русе работят 111 камери, но само на входовете, в коридорите и кухните. Въпреки че администрацията има готовност да постави незабавно камери и в занималните, все още в нито една група няма декларации за съгласие от всички родители, каквото е изискването по закон. /bgnes.com


Анкета

При извънредни избори за кого бихте гласували?


       Виж резултатите

Copyright 2014 Скандал. Всички права запазени.