Разследват досегашния кмет на Враца за доставка на камион

18-10-2019           

Общинските съветници от „БСП за България“ Враца излезнаха с политическа декларация във връзка със злоупотреби на досегашния кмет на Враца.

Ето какво пишат те:

Ние, общинските съветници от „БСП за България“ искаме да обърнем внимание към поредната сделка, ощетяваща общината, която управляващата партия и кмета се опитват да извършат точно преди изборите.

Днес сме поканени на извънредно заседание с почти 30 точки, на което се готви разпродажба на имоти, опростяване на административни такси, които иначе биха попълнили бюджета на общината и поредната корекция на същия този бюджет. В 12 без 5, малко преди изборите, ще се гласуват и временно-изпълняващите длъжността кметове.

Това е само капка в морето. Докато ние трябва да заседаваме по почти 30 точки, КАТ и ОД на МВР Враца разследват поредната сделка на община Враца за доставка на 1 брой употребяван сметосъбиращ автомобил. Договорът е сключен на 13 септември тази година с фирма „Алпина Ауто“ ЕООД за 105 833,33 лева без ДДС. Камионът е тук, но документите му са фалшиви. Поради това по наши данни КАТ отказва регистрация на превозното средство. Тази сделка е една от три, защото след първият „успешен“ договор община Враца сключва договор със същия доставчик за още два камиона, които предстои да пристигнат.

Всички камиони са употребявани с година на производство 2008. Питате се какво става с тези превозни средства след това – започват безкрайни и крайно наложителни спешни ремонти през фирма „Спътник“ на известния врачански бизнесмен Красимир Николов.

Да поговорим за цената на камиона – справка в интернет показва, че камион на същия производител и със същите характеристики, произведен през 2009 г., в движение и с изрядни документи, струва 21 500 евро или 42 050,35 лева. Вие сметнете разликата между 105 833,33 лева без ДДС и 42 050,35 лева.

Това е истината за община Враца. За тези управници агитирате хората да гласуват. Ще поставя един риторичен въпрос – заради такива сделки ли преструктурирахте БКС от търговско дружество със 100% общинско участие, подчинено на общинския съвет, в общинско предприятие, пряко подчинено на кмета. От 250 служителя на предприятието преди преструктурирането, сега са на половина.

 


Анкета

Подкрепяте ли да се плащат данъци за апартаментите в Airbnb?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2019 Скандал. Всички права запазени.