Разкритие! Над 6.5 млн. лв. дължат фирми около „Ворошилов груп“ и „Бестал груп“ на НАП

16-04-2019           

Бившият депутат Петър Ангелов (вляво) и Камен Червеняков

Схеми за източване на ДДС и укриване на данъци в особено големи размери се влачи в Специализирания наказателен съд, научи Скандал.

Все още няма разкрития и осъдени за схемите. Участниците в организираната престъпна група са бившият депутат от ДПС в 42-то Народно събрание Петър Ангелов. През 2013 г. главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане в НС за разрешение да започне наказателно преследване срещу Ангелов. На него са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и за избягване на плащане на данъци в размер на над 4 милиона лева. Досъдебното производство е образувано на 2 февpуаpи 2012 г. от Специализираната прокуратура. Петър Ангелов е привлечен като обвиняем на 28 март 2012 г. за извършени престъпления - участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на данъчни престъпления и за данъчно престъпление - избегнато плащане на данъчни задължения в размер на над 4 млн лв.

В „Скандал“ получихме сигнал, че става въпрос за дружествата „Ворошилов груп“ и „Бестал груп“. Наша проверка в Търговския регистър установи, че „Ворошилов груп“ е преименувана на „ВШВ груп“ през 2017 г., а към днешна дата е обявена в несъстоятелност и е закрита. Интересен е случаят около втората фирма – „Бестал груп“, тъй като фигурират многобройни свързани фирми и лица. Само край лицата около „Бестал груп“ задълженията към НАП са за над 6.5 млн. лв., показва справка в сайта на Бивол. Сред лицата, участници в дружеството са Миле Карамфиловски,  Борислав Велинов, Изабел Велинова, Александър Савов, Камен Червеняков. Фирмата „Миксера“ ЕООД, в която лъсва Карамфиловски има задължения към НАП в размер на 217 976 лв., а друга негова фирма „Дигицен“ ЕООД – 2 679 853 лв.

Борислав Велинов и Изабел Велинова излизат във фирмата „Боариз“ ООД с дълг от 157 042 лв., показва справката в Бивол. Александър Савов излиза в доста фирми – Вантрейд 1 ЕООД със задължение от 552 911 лв., „Прешъс метълс инвест“ ЕООД с 1.537 млн. лв., „Делукс къмпани“ ЕООД с 166 716 лв., „Сънинвестмънтс“ – 193 334 лв., „Ретонио билд“ ЕООД – 244 600 лв., „Бела бар“ ЕООД – 194 536 лв. Камен Червеняков изниква във „Виртуална медия груп“ ООД със задължение на фирмата от 556 246 лв.

Интересното при Червеняков е, че е роднина на дългогодишния червен партиец от БСП Младен Червеняков. През 2011 г. полицейска акция временно спря работата на едни от най-известните клубове за стрийптийз и проституция в столицата. Ударен е и „Табу”, който се намира на метри от Народното събрание. Клубът се свързваше с бизнесмена Камен Червеняков, писаха тогава медиите. До този момент баровското заведение, където само шампанското струва 150 лева, успяваше да оцелее при всички полицейски акции срещу проституцията в столицата. „Табу” беше сред най-елитните клубове, клиентите му бяха предимно чужденци. Официално мястото не фигурираше като клуб с проститутки, а само като стрийтийз-бар. От проверката на ченгетата обаче станало ясно, че много от „служителките” на „Табу” са припечелвали и от разнородни сексуални услуги.

Това не е първият път, в който името на Камен Червеняков се свързва с проституция. По правило той винаги отрича и твърди, че момичетата му се събличали само голи до кръста. „Какво правят те в извън работно време си е тяхна работа”, убеден е той.

През 2003 г. името на Камен Червеняков нашумя и покрай друг скандал. Тогава в Испания бе арестуван Владимир - синът на цариста Станимир Илчев. Обвинението на местните власти бе, че заедно с Камен Червеняков се е занимавал в организиране на проституция. Братовчедът на Младен Червеняков бе споменаван от международните агенции като Камен Т.

Справка в регистрите показва, че Камен Червеняков участва в редица дружества, свързани с ресторантьорство, хотелиерство и моден бизнес. Съдружниците му също са интересни. Сред тях са ресторантьорът на ВИС Пепи Лашев и собственикът на модната централа „Денил” Емил Арабаджев. В „Мон-Шери” Червеняков си партнира с друг „медиен герой” – Кръстю Гарев, който е свръзван с хасковския наркобос Къци Маймуната. Той бе в колата му през 2001 г., когато неизвестни килъри се опитаха да го отстрелят. През 2003 г. той бе задържан в Аржентина с „джобни” 1 млн. долара. Тогава той обясни, че парите били подготвени за покупката на футболисти. Гарев беше разследван в Италия и за трафик на жени.

„Скандал“

 

Иван16.04.2019 г., 17:43 ч.

Цецо Василев дължи милиарди, които открадна от спестяванията на хората в КТБ, вие пишете за милиони!

Анкета

Кого предпочитате за кмет на София?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2019 Скандал. Всички права запазени.